Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2021, 17:53

Na LIFFE i sastanak Asocijacije filmskih festivala Srbije

LESKOVAC

Na sastanku Asocijacije filmskih festivala Srbije, koji je održan u okviru 14. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, glavna tema bila je izrada statuta Asocijacije. Ognjen Rakčević, koordinator asocijacije, kaže da je osnivanje asocijacije veoma značajno, jer predstavlja velike mogućnosti za domaću kinematografiju.

„Ova asocijacija i festivali koji su u njoj teže ne samo razmeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iskustava, već mogućnostima apliciranja na različite evropske fondove. Festivali su u svakoj zemlji značajan deo kinematografske infrastrukture i oni su platforma koja ima priliku da popravi stanje u srpskom filmu i dovede do decentralizacije, što je još jedna značajna uloga asocijacije.“

Dragan Jović, predsednik organizacionog odbora festivala LIFFE, ističe zadovoljstvo šte se leskovački festival, kao jedan mladi festival, nalazi u takvom društvu.

„Asocijacija bi trebalo da se bavi promocijom nacionalnog filma i u domaćim i u inostranim okvirima, kao i promocijom različitih filmskih profesija. Zato je vođeno računa da asocijaciju čine Festivali koji su posvećeni različitim filmskim delatnostima. Izrada satuta omogućiće asocijaciji da predstavlja festivale koji su u okviru nje na festivalima u inostranstvu i završetak izrade statute očekuje se do kraja godine.“

Asocijacija filmskih festivala Srbije osnovana je u junu, a njene članice su: Festival evropskog filma na Paliću, Festival autorskog filma u Beogradu, Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE, Filmski susreti u Nišu, Festival debitantskog filma u Kragujevcu i Festival snimateljskih ostvarenja u Novom Sadu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.