Mladom Vlasotinčaninu nagrada Oktobarskog likovnog salona

Izvor: JužneVesti.com, 31.Okt.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladom Vlasotinčaninu nagrada Oktobarskog likovnog salona

Prvu nagradu koja se dodeljuje u okviru Oktobarskog likovnog salona, koji organizuje Leskovački kulturni centar, dobio je Vlasotinčanin Jovan Spasić, za triptih “Razočarenje”.

Žiri u sastavu istoričari umetnosti Srđan Marković i Milica Todorović i umetnik Perica Donkov, pregladali su pristigle radove i jednoglasno odlučili da nagradu od 30.000 dinara dodele Spasiću za triptih, kojim, kako kažu, na originalan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << način vizuelno definiše ličan stav o odnosu pojedinca i društva u aktuelnom trenutku.Foto: B. A.

Leskovčanima je ovaj mladi umetnik svoj talenat predstavio još kao student na samostalnoj izložbi slika 2012. godine, a ove godine učestvovao je i radio u okviru likovne kolonije “Vlasina”.

Sama nagrada kao mladom stvaraocu mi izuzetno znači. To je jedna vrsta potvrde da sam na dobrom putu i da bi tako trebalo da nastavim - rekao je Spasić.

Na ovogodišnji salon prijavilo se 33 umetnika sa 65 autorskih dela, što je, prema procenama žirija manje nego prethodnih godina i zbog čega su odlučili da dodele samo jednu nagradu. Rukovodeći se, kako kažu, likovnom vrednošću dela, žiri je za postavku izabrao 43 dela 26 autora.

Izložbu slika 55. Oktobarskog likovnog salona otvorila je akademska slikarka iz Leskovca Jelena Mihajlović, a Leskovačni će dela umetnika moći da pogledaju u Galeriji Leskovačkog kulturnog centru do 13. novembra.

Oktobarski likovni salon je, prema rečima organizatora, najveća likovna manifestacija selektivnog karaktera u gradu koja okuplja likovne i primenjene umetnike iz regiona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.