Leskovački đaci uspešni na Sportskim igrama mladih

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2021, 08:59

Leskovački đaci uspešni na "Sportskim igrama mladih''

U odbojci na pesku, odbojci, rukometu, tenisu, šahu i stonom tenisu, takmičili su se učenici iz Vranja, Aleksinca, Kuršumlije, Niša, Surdulice, Vladičinog Hana i Leskovca na regionalnim ''Sportskim igrama mladih'' koje su održane u Vranju. Zapažene rezultate postigli su Leskovčani u tenisu i odbojci na pesku.

Celokupno takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je zamišljeno da se deca druže i takmiče, a svaki pobednik u disciplini ostvaruje pravo učestvovanja na republičkom takmičenju, a ako se i tamo plasira kao prvi, onda ide na Međunarodno takmičenje ''Sportskih Igara Mladih'' u Splitu.

Leskovčani su, kako kažu u Gradskom savezu školski sport, ostvarili zapažene rezultate - 1. mesto i pravo da nastupa na republičkom takmičenju ostvarila je teniserka Tara Aleksić. Poziciju niže kod teniserki zauzela je takođe Leskovčanka Jevrosima Mitić.

Kod dečaka u jako zanimljivom finalu 2. mesto je bio najuspešniji teniser iz Leskovca Pavle Stojiljković koji je igrao sa 3 godine starijim igračem iz Niša i umalo čak i pobedio, a dok je još jedan naš teniser Nikola Tošić zauzeo 3. mesto - kažu u Savezu.

Uspešni i teniseri; foto: Gradski savez za školski sport U stonom tenisu Mihajlo Stojiljković je zauzeo 2. mesto, dok je u odbojci na pesku kod devojčica rođenih 2006. godine i mlađe bilo ukupno 22 prijavljene ekipe, a Leskovčani su imali 2 prijavljene ekipe.

I pored tolikog broja učesnica, uspele su da osvoje 2. i 3. mesto u sastavu Miljana Jovanović i Tijana Lukić 2. mesto, a Milica Stojanović i Anđelina Kocić osvojile 3 mesto - kažu u Savezu.

Ovim takmičenjem Gradski savez za školski sport završio je školsku sezonu takmičenja i kako kažu, prezadovoljni su kako su za kratko vreme uspeli da organizuju sva takmičenja i u Leskovac su došli sa puno medalja kako sa okružnih, međuokružnih, republičkih i sada sa takmičenja u Sportskim igrama mladih.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.