Leskovac među 220 gradova u Evropskoj nedelji startapa

Izvor: juGmedia, 04.Feb.2016, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac među 220 gradova u Evropskoj nedelji startapa

LESKOVACLeskovac i Jablanički okrug su ravnopravni evropski region jer su zastupljeni Startapom projketom, ocenila je danas Olivera Jović, koorganizator Evropske nedelje startapa (Startup Europe Week 2016) u Leskovcu.

Jovićeva je na skupu sa leskovačkim privrednicima u sedištu lokalne samouprave objasnila da se ovaj evropski projekat realizuje u preko 220 gradova. “Ovim projektom smo zastupljeni kao ravnopravi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << evropski region, što je vrlo bitan pokazatelj kako Evropa gleda na ovaj kraj”, istakla je.

Cilj današnjeg sastanka je, kazala je, promocija lokalnog eko-sistema, u smislu šta lokalna samouprava nudi preduzetnicima, te da se čuje šta sadašnji i budući preduzetnici očekuju od lokalne samuprave.

“Ovde ćemo čuti koje su to povoljnosti startapa ukoliko neko želi da otvori svoju firmu, a reč je o kreditima, podsticajnim sredstvima, slobodnom poslovnom prostoru i tehničkoj podršci”, istakla je Jovićeva, koja je i predsednica Udruženja preduzetnika Leskovca, potpredsednica Asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije i članica Ženske Vlade Srbije.

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, lokalne samouprave koja podržava ovaj projekat, kazao je da je reč o skupu na kome se još jednom skreće pažnja na “potencijal, ali i na priliku koja se krije u preduzetništvu širom naše zemlje”.

On je podsetio da je ova godina, godina preduzetnika u Srbiji i da je leskovačka samouprava od 2013. gidne izdvojila preko 25 miliona dinara kao startap podsticaj, a tim novcem je 189 Leskovčana pokrenulo svoj biznis.

“Zato nije ni čudno što se Evropski startap, posle Beograda, održava baš u našem gradu”, zaključio je Cvetanović.

(kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.