Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2020, 09:38

Krstić čelnicima Leskovca: Umesto novogodišnjih ukrasa dajte novac za lečenje dece

LESKOVAC

Poverenik USS “Sloga” za Leskovac Ivan Krstić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, predsedniku Skupštine grada Aleksandru Đuroviću i odbornicima Skupštine grada Leskovca u kome ih poziva da novac namenjen a novogodišnje ukrašavanje preusmere za lečenje dece.

“Nije cilj samo da ne svetle lampioni, već da svetlo upalimo svakom detetu”, poručio je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Krstić koji smatra da je “sada važno promeniti odluku o uličnoj rasveti, ali dugoročno rešenje je da svaki grad u Srbiji umesto izdvajanja na nepotebne stvari, novac obezbedjuju za pomoc u lečenju mališana. Politika grada mora biti ozbiljna i odgovorna”, poručuje Krstić.

On je napiso i da ” grad ima veliki budžet i u uslovima opšte nemaštine, duhovnog siromaštva, bolesti i umiranja. Istrajanje na odluci da se  novac troši na banalnosti, jeftinu zabavu, kupovinu političkih poena i estradizaciju novogodišnjih praznika smatramo neodgovornim i neumesnim. Novac iz gradskog budžeta je novac svih građana i  mora se usmeriti na to da se  obezbedi ljudima dostojanstven život kakav zaslužuju i svakom mališanu zdravo i bezbedno detinjstvo.Umesto stalne trke za sredstvima i lekovima potrebnim da se produži život bolesne dece ili nabavci neophodnih lekova kojih u zemlji nema, hitno je nužan gradski fond iz koga bi se sredstva dodeljivala. Mi, kao društvo ne smemo izgubiti više nijednu borbu za zdravlje najmlađih zbog manjka para i volje.Pozivamo gradonačelnika da se priključi  inicijativi i umesto skupe, nepotrebne ulicne rasvete za predstojeće praznike novac opredeli za lečenje sutrašnjice ovog grada i zemlje”, navodi se u otvorneom pismu poverenika USS “Sloga” za Leskovac Ivana Krstića.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.