Koliko činovnika će ostati bez posla na jugu Srbije

Izvor: juGmedia, 05.Dec.2015, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko činovnika će ostati bez posla na jugu Srbije

LESKOVAC/NIŠ/VRANJE/PIROT –  Broj zaposlenih činovnika u javnom sektoru u Nišavskom , Jablaničkom, Pčinjskom, Pirotskom i Topličkom okrugu, moraće iduće godine da bude manji za 1.088. ljudi.

Vlada Srbije usvojila je odluku o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi prema kojoj će u naredna dva meseca broj zaposlenih morati da bude smanjen u skoro svakoj lokalnoj samoupravi u Srbiji.

Tako će na primer u Jablaničkom okrugu bez posla ostati 206 činovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << najviše u Leskovcu – 142, a u Pčinjkskom 211 od kojih 97 u Vranju.

U Nišavskom okrugu broj zaposlenih samnjiće se za 530, od kojih je 484 zaposleno u niškoj lokalnoj samoupravi.

U četiri opštine Pirotskog okruga višak je 59, a u Topličkom okrugu 82 zaposlena. Na tom spisku jedino nema Kuršumljije.

Jug Srbije popuniće zapravo petinu kvote od 5.751 zaposlenih u lokalnim samoupravama koji će ostati bez posla.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.