Iznenađenje - beba koju u Leskovcu nisu očekivali

Izvor: Mondo, 24.Mar.2016, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje - beba koju u Leskovcu nisu očekivali

Iračanka kurdskog porekla, koja je sa porodicom neopaženo prešla makedonsko- srpsku granicu, porodila se u Leskovačkoj bolnici.

Foto: printscreen/b92

Ona i beba su dobro, a porođaj je počeo u kolima krijumčara, koji je trebalo da ih prebaci od Preševa do Beograda, javlja B92.

Dečaka Uena teškog tri kilograma i dugog 53 cm, Lavan je rodila samo petnaest minuta nakon izlaska iz automobila taksiste koji je ilegalno trebalo da ih preveze do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Beograda.

Od sedmog do devetog meseca trudnoće, Lavan je od iračke provincije Diala do Srbije prešla 3500 kilometara.

"Bežimo jer su nam islamisti zapalili celo selo. Tada je bilo najteže, jedva smo pobegli. Bio je strašno...", rekla je Lavan.

Ona je na put krenula sa dvogodišnjom ćerkom i suprugom Džamalom, koji je presrećan što se njegova žena nije porodila u nekoj šumi gde su se skrivali.

"Čim smo prešli granicu, posle sat-dva zaustavili smo taksi. Moja žena je imala bolove i uz put je već počeo porođaj, pa nas je prebacio u prvi grad",priseća se Džamal.

U leskovačkoj bolnici često pomažu migrantima koji koriste balkansku rutu.

Taksista koji je iračkoj porodici za prevoz naplatio 400 evra, ostavio ih je ispred bolnice i pobegao.

Džamal i Lavan planiraju da zatraže azil u Srbiji i da jednog dana nastave put ka Nemačkoj.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.