Izađi mi na teglu šesti put u Leskovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Okt.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izađi mi na teglu" šesti put u Leskovcu

U subotu je stanica karavana „Izađi mi na teglu“ boravila u gradu Leskovcu, koji se u leskovačkom kraju održava po šesti put. U dvorištu Šop-Đokićeve kuće održano je takmičnjenj u pravljenju najboljeg ajvara u oviru ovog karavana.

U proteklih pet sezona ovaj karavan obišao je preko 130 gradova, oko 5000 učesnika, što je oko 500 takmičarskih ekipa po sezoni. Do sada je preko 600.000 posetilaca prošlo kroz karavan „Izađi mi na teglu“.

Takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je otvorila direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić:

„Imam zadovoljstvo i čast da vas pozdravim ispred Grada Leskovca, kao glavnog pokrovitelja ove manifestacije. Drago mi je što se i Leskovac šesti put uključuje u ovaj program , a kako i ne bi, kad smo mi jedni od najvećih proizvođača ajvara. Preko 100.000 tegli širom Srbije i inostranstva krene iz ovog kraja.

Leskovac je prvi grad u Srbiji koji ima tri brenda, a jedan od njih je i leskovački ajvar. Tako da, dragi učesnici, danas uživajte, pravite dobar i kvalitetan proizvod, neka pobedi najbolji.“

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Najbolji ajvar napravili đaci iz Bojnika

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2019

LESKOVAC..Petnaest ekipa iz Leskovca i okoline nadmetalo se u pripremi ajvara u okviru manifestacije „Izađi mi na teglu“ koja se u Leskovcu održava po šesti put. Među učesnicima su bili i učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole, Gimnazije, kao i Tehničke škole „Boško Krstić“ iz Bojnika,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.