Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2023, 17:14

I magnet stigao u Leskovac, ali moći će da ga koriste tek za desetak dana

Pre zvaničnog početka predizborne kampanje Vučić je "lično" doneo mamograf, a u njenom punom jeku stigla je i magnetna rezonanca u Leskovac, gde će biti održani vanredni lokalni izbori 17. decembra. Prvi put Leskovčani imaju na raspolaganju ovaj aparat, ali još ne mogu da ga koriste, jer treba da ga povežu na novu trafo-stanicu, a direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević očekuje da će magnet biti pušten u rad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za najviše desetak dana.

Nedelju dana pre zvaničnog raspisivanja parlamentarnih i lokalnih izbora za 17. decembar, Leskovac je dobio mamograf. Nosilac liste naprednjaka, inače predsednik države Aleksandar Vučić, lično ga je doneo, a platili su ga svi građani.

Nije odmah mogao da se koristi, ali direktor leskovačke Bolnice kaže da sada već radi "punom parom" - prepodne su dijagnostički pregledni, a popodne preventivni.

Vučić je tada najavio i magnetne rezonance za jug, a pre dve nedelje, dok je kampanja u "punom jeku", stigao je i taj aparat u Leskovac, ali se još ne koristi.

Danas se priključuje nova trafo-stanica, čekamo saglasnost za to iz Niša, magnetna rezonanca je postavljena, čeka se samo struja, da se podigne to magnetno polje i već do kraja sledeće nedelje bi to trebalo da bude sve završeno. To je prva magnetna rezonanca ovog tipa koja se montira u Srbiji. Najsavremenije generacije, pregled traje upola kraće nego kod ostalih. Tu nam je gospodin iz Holandije koji je došao pre otprilike dve nedelje i biće tu dok sve ne profunkcioniše - kaže Dimitrijević.

I ovaj aparat platili su građani, a Dimitrijević kaže da je sa instaliranjem i puštanjem u rad ukupna cena 192.540.000 dinara, odnosno oko 1,6 miliona evra.

To je prvi put da će Leskovčani imati priliku da se pregledaju ovim aparatom u svom gradu, a direktor kaže da imaju lekare koji su završili obuku, ali da će tražiti i pomoć kolega sa Radiologije iz UKC Niš, jer je korišćenje aparata novina za njih.

Očekuje da najkasnije do ponedeljka, 11. decembra, magnetna rezonanca počne da se koristi u Leskovcu.

Kada će ostali aparati koje je Vučić najavio stići u druge zdravstvene ustanove na jugu, za sada nije poznato, kao ni to da li konačno radi magnet u novoj zgradi niškog Kliničkog, koji se pokvario pre skoro 6 meseci.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.