Gradsko veće ovlastilo gradonačelnika da potpiše ugovor o “otudjenju zemljišta” za Aptiv Pacard

Izvor: JUGpress.com, 02.Jul.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće ovlastilo gradonačelnika da potpiše ugovor o “otudjenju zemljišta” za Aptiv Pacard

ŠEZDESET SEDMA SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA LESKOVCA

Na 67. sednici gradski većnici su imali samo jednu tačku za razmatranje. Radilo se o predlogu Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine Grada Leskovca neposrednom pogodbom bez naknade investitoru Aptiv Packard doo Leskovac. Predlog je obrazložio Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave. On je rekao da se ovom otuđuje građevinsko zemljište koje je površine 59.839 metara kvadratnih.

„Ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << odlukom se ovlašćuje i gradonačelnik Grada Leskovca da zaključi ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine neposrednom pogodbom bez plaćanja nadoknade sa kompanijom Aptiv Packard doo Leskovac, a u skladu sa elaboratom o opravdanosti otuđenja ovog građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike usvojenim od strane Skupštine grada Leskovca. Kompanija Aptiv Packard doo Leskovac investiraće na području Grada Leskovca 25 miliona evra u izgradnju novog pogona za proizvodnju automobilske opreme i otvoriće najmanje 2000 novih radnih mesta. Ova lokacija se nalazi u severnoj industrijskoj zoni, na lokaciji „Zelene zone“. Zaključkom Vlade Republike Srbije Grad Leskovac je dobio saglasnost za otuđenje navedene parcele.“

Većnici su ovu odluku doneli bez rasprave i jednoglasno.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.