Gradsko veće: Licitacija za neprodate lokale na pijaci

Izvor: JUGpress.com, 03.Mar.2018, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće: Licitacija za neprodate lokale na pijaci

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je odluka kojom se pokreće postupak otudjenja nepokretnosti iz javne svojine grada Leskovca, javnim nadmetanjem i to poslovnih objekata – lokala u ulici Kralja Petra Prvog, u okviru kombinovane, zeleno – robne pijace.

Načelnik Gradske uprave grada Leskovca, Miloš Cvetanović, objasnio je da su dva lokala od 24 kvadrata, ostala neprodata, kao i tri lokala >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << veće površine.

Podsećajući da su na prvoj licitaciji prodata ukupno šest lokala po ceni od 1.500 evra, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je da je na taj način kompletna investicija koju je grad uložio, povraćena.

„Ostala su još dva lokala i nadam se da će i oni biti prodati, ali onda ostaje problem tri objekta koja su velika. Njima je cena 1.320 evra, a to je najniža cena. Možemo da stavimo i višu cenu, što je neprimereno, ali ne možemo nižu. Zakonski ne smemo ispod te cene. Nisam optimističan da će to da prodje, pa bih zamolio da nakon što prodje ova licitacija, da se još jedna ponovo zakaže. Posle toga, uradićemo preseljenje JP „Pijace“ i JKP „Komunalca“ u tim prostorijama, da ne bi bio prazan, a stari, devastirani objekti na prostoru Niške pijace, biće renovirani. Očigledno je da iz Poreske uprave nemaju razumevanja, a mi moramo da radimo punim kapacitetom“, objašnjava gradonačelnik Cvetanović.

ODOBRENI PROJEKTI IZ SOCIJALNE ZAŠTITE

Danas je usvojena i Odluka o izboru projekata organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite, a koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta grada Leskovca u 2018. godini.

Tokom trajanja konkursa, od 29. decembra 2017. godine do 15. januara 2018. godine, pristiglo je ukupno 27 projekata, kaže Bratislav Nešić, iz Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

„Odlukom komisije odobreno je finansiranje, odnosno sufinansiranje sledećih projekata: za oblast 1 konkursa – porodični i domski smeštaj, prihvatilišta i druge vrste smeštaja, odobreno je finansiranje Udruženja za pomoć MNRO za projekat „Predah smeštaj – vikend program“ u iznosu od milion dinara; za oblast 2 konkursa – dnevne usluge u zajednici, odobreno je finansiranje projekata Udruženja Grad Jelica „Od nas za vas“ u iznosu od 900.000 dinara; Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga za projekat „Pomoć u kući za osobe sa invaliditetom“ u iznosu od 600.000 dinara; Udruženja roditelja i nastavnika URNL za projekat „Servis ličnog pratioca u predškolskoj ustanovi i osnovnim školama“ u iznosu od milion dinara i Udruženja za pomoć MNRO za projekat „Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju“ u iznosu od 500.000 dinara“, obrazložio je Nešić.

On je istakao i da za oblast 3 konkursa koji obuhvata savetodavne – terapijske i socijalno – edukativne usluge, sredstva u iznosu od milion dinara nisu raspodeljena, „jer je za ovu oblast konkursa apliciralo 11 projekata, a sa opredeljenim iznosom sredstava nije bilo moguće izvršiti raspodelu na način koji bi omogućio njihovu realizaciju“.

Neraspodeljena sredstva za ovu oblast, kako ističe, biće raspodeljena putem novog konkursa.

„Za četvrtu oblast konkursa – podrška osobama sa invaliditetom, odobreno je finansiranje, odnosno sufinansiranje sledećih projekata: Udruženja bubrežnih invalida za „Produži život“, 550.000 dinara; Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom za „Ideje čije je vreme došlo“, 550.000; Udruženja paraplegičara Leskovac za projekat „Ako igraš, pobedjuješ“, 550.000 dinara; Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga za „U korak sa distrofijom 1“, 650.000 dinara; Okružne organizacije slepih za „Servis za svoje članstvo“, 650.000 dinara; Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac za „Aktivnosti gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac za period februar – jun 2018.“, 800.000 dinara; MS Udruženja Jablaničkog okruga za projekat „Zajedno smo jači“, 650.000 dinara; Udruženja za pomoć MNRO Leskovac za „Podrška osoba sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama“, 550.000 dinara i Društva za dečiju i cerebralnu paralizu za „Redovne aktivnosti društva 2018.“, 550.000 dinara“, dodaje Nešić.

Ovim konkursom odobrena je realizacija ukupno 14 projekata, dok odobrena sredstva po konkursu iznose 9,5 miliona dinara.

Inače, Udruženju za pomoć MNRO Leskovac odobrena su sredstva u svim pomenutim oblastima konkursa, čiji je ukupni iznos 2.050.000 dinara.

Odlukom Gradskog veća, odobreno je i finansiranje zakupnine prostorija za primarnu zdravstvenu zaštitu u naselju Bobište, u visini od 29.200 dinara na mesečnom nivou.

Takodje, većnici grada Leskovca, dali su saglasnost i za sufinansiranje tri projekta za koja će Narodni muzej Leskovac podneti prijave na konkurs kod Ministarstva kulture i informisanja, u visini od 10 odsto od ukupne vrednosti projekata. A to su: projekat „Nova stalna postavka – vremeplov leskovačkog kraja, Leskovac – srpski Mančester“, projekat „17. Naučni skup „Kulturno – istorijska baština juga Srbije“ i projekat „Izdavanje 58. sveske Leskovačkog zbornika“.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Uniformisani izgled tezgi u centru Leskovca

Izvor: JUGpress.com, 03.Mar.2018

LESKOVAC..Na platou ispred Robne kuće konferenciju za medije povodom uređenja tezgi koje će biti postavljene u centru grada održali su gradonačelnik Goran Cvetanović i direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić. Gradonačelnik je najpre rekao da su naši sugrađani oduvek s pravom...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.