Poreska uprava cenama koči prodaju 3 lokala na novoj pijaci

Izvor: juGmedia, 02.Mar.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava cenama koči prodaju 3 lokala na novoj pijaci

Gradski većnici odobrili su danas raspisvanje oglasa o prodaju još 5 lokala na lokaciji novosagrađene pijace preko puta Rode, ali je gradonačelnik Goran Cvetanović izrazio sumnju da će tri najveća lokala biti prodata zbog visoke cene po kvadratu koju diktira Poreska uprava.

Nisam optimista da će sada to da prođe, jer za taj novac fabriku možete da kupite“, komentarisao je Cvetanović.

Na oglasu će u Ulici Kralaj Petra Prvog biti ponuđena 2 lokala >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << od po 24 kvadrata i još tri spratna lokala ukupne površine od 349 metara kvadratnih.

Na toj lokaciji je 2016. godine ukupno sagrađeno 12 lokala i već pri prodaji prvih 6 grad je povratio uloženi novac, a od prodaje dodatna 4 je profitirao. Ti prizemni lokali prodavali su se po ceni od 1500 evra po kvadratu, a Poreska uprava je za tri spratna lokala formirala najnižu cenu od 1320 evra, što je, kako je ocenio Cvetanović, nerealna cena budući da se radi o lokalima velike površine i to na spratu.

Ostala su 2 lokala od po 24 kvadrata i ja se nadam da će biti prodata. Ostaje problem 3 objekta koja su velika. U vezi njihove cene postoji nerazumevanje Poreske uprave. Dva puta smo slali dopis uz obrazloženje da je cena od 1320 evra, ako se ne varam, previsoka. To je najniža cena. Možemo višu, ali ne možemo nižu. Pri tome, oni gledaju zadnje tri prodaje na tom prostoru, a nema ni jedna prodaja koja je bila spratna“, kazao je prvi čovek Leskovca.

On je npravio paralelu sa sa kupovinom prostora za fabriku „Džinsi“ na zaobilaznici kod Radničkog naselja, kada je ogroman prostor putem nadmetanja dva kupca plaćen 460 hiljada evra.

To je otprilike kao da kupite ovaj lokal. Zašto da kupite ovaj lokal kada za tu cenu imate fabriku u funkciji sa svom opremom i instalacijom po toj ceni. Tako da smatram da je cena za spratne lokale neprimerena, ali mi zakonski nesmemo ispod te cene“, obrazložio je.

Gradnja spratnih lokala koštala je grad 400 evra po kvadratu, pa bi gradsko rukovodstvo bilo zadovljno da ih proda i po ceni od 800 evra po kvadratu

On je nadležnu službu zamolio da kasnije raspiše još jedan oglas, pa ako se ni tada ne jave kupci, gradonačelnik je predložio rešenje.

Ja ću vas zamoliti čim prođe ova licitacija da još jednom date licitaciju da ih ponovo dopismo zamolite, verujem  da će biti rigidni kao i do sada, a posle toga radićemo preseljenje JK Pijace i JKP Komunalca u te prostore da ne budu prazni, a onda ćemo one stare devastirane objekte na niškoj zelenoj pijaci da sklonimo i tu radimo nove objekte. Moramo da radimo punim kapacitetom, dosta vremena je prošlo, jer, očigledno, ovi iz Poreske uprave nemaju razumevanja, nerazumeju se mnogo šta znači tržište i ekonomija“, zaključio je Goran Cvetanović.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Gradsko veće: Licitacija za neprodate lokale na pijaci

Izvor: JUGpress.com, 03.Mar.2018, 01:15

LESKOVAC..Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je odluka kojom se pokreće postupak otudjenja nepokretnosti iz javne svojine grada Leskovca, javnim nadmetanjem i to poslovnih objekata – lokala u ulici Kralja Petra Prvog, u okviru kombinovane, zeleno – robne pijace...Načelnik Gradske uprave...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.