Ekskluzivno: Grad kupio propala preduzeća „Sintetiku“ i „Jugekspres“

Izvor: juGmedia, 18.Sep.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskluzivno: Grad kupio propala preduzeća „Sintetiku“ i „Jugekspres“

LESKOVAC – Leskovačka lokalna samouprava kupila je na licitaciji dve leskovačke propale fabrike koje će ustupiti stranim investitorima za proširenje fabrika i zapošlavnje blizu 4.000 radnika.

Danas je kupljen „Jugekspres“ sa zgradama i zemljištem gde će korejska komapnija „Jura“ izgraditi još jednu fabriku i do 2019. godine zaposliti još 3.000 Leskovčana, a pre dva dana kupljen je kompleks zrada sa zemljištem fabrike „Sinitetika“ za potrebe turske tekstilne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << komapnije „Džinsi Srbija“.

Kako je potvrđeno „juGmedii“ u lokalnoj samoupravi, za privlačne lokacije u dve industrijske zone bilo je više zainteresovanih kupaca.

Ovo je prvi put da leskovačka lokalna samouprava, uz saglasnost Vlade Srbije, kupuje propale društvene fabrike koje, inače, ne rade više od decenije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da je to jedan od načina za privlačenje investitora na jug Srbije, odakle se mladi masovno iseljavaju.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Grad Leskovac kupio imovinu “Jugekspresa” i “Sintetike”

Izvor: JužneVesti.com, 18.Sep.2015

Lokalna samouprava kupila je na licitaciji propalo preduzeće "Jugekspres”, a pre 2 dana i kompleks zgrada sa zemljištem fabrike "Sinitetika“ koje će ustupiti stranim investitorima za proširenje fabrika i zapošljavnje blizu 4.000 radnika.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.