DSS: Uništavanje pedijatrije u Vučju

Izvor: juGmedia, 23.Jan.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Uništavanje pedijatrije u Vučju

Poslednjih meseci u vreme epidemije malih boginja u Vučju raste zabrinutost roditelja zbog samovolje načelnice i doktora na pedijatriji u Vučju, a problem nastaje zbog radnog vremena navedenih doktora na odeljenju pedijatrije koji rade rade isključivo u prvoj smeni, tvrde iz leskovačkog DSS-a.

Kako navode, zabrinutost roditelja raste jer im se dešava da sredinom dana mališane koji su pod povišenom telesnom temperaturom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << moraju voziti na pregled u Leskovac.

„Ovim roditejli i sebe i mališane izlažu dodatnim telesnim naporima i stresu. Naravno ne možemo zanemariti da je za stanovnika ove nerazvijene varošice, koji je prinudjen da svoje dete zbog nebrige, odsustva lekara vozi i vodi u grad udaljen dvadesetak kilometara predstavlja ne mali trošak“, navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije.

Na onsnovu pouzdanih izvora kojima DSS  raspolaže, od svih mališana u Porečju svega njih 58 ima zdravstevni karton.

Nadamo se da je reč o samovolji lekara pedijatrije i da ovo nije samo deo šireg plana da se ućutkaju i ugase sve želje stanovnika Vučja za boljom zdravstvenom negom“, dodaju iz DSS-a.

Zaključuju da  bi status opštine, za koji se DSS otvoreno zalaže, Porečjanskom kraju doneo mnogo bolje i kvalitetnije institucije koje bi bile servis i radile u korst svih žitelja ovog kraja.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Uništavanje pedijatrije u Vučju

Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2018

LESKOVAC-VUČJE..Poslednjih meseci u vreme ,,epidemije malih boginja,, u Vučju raste zabrinutost roditelja zbog samovolje načelnice i doktora na pedijatriji u Vučju, saopštio je danas Gradski odbor DSS...“Problem nastaje zbog radnog vremena navedenih doktora. Naime doktori zaposleni na odeljenju...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.