Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2018, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Uništavanje pedijatrije u Vučju

LESKOVAC-VUČJE

Poslednjih meseci u vreme ,,epidemije malih boginja,, u Vučju raste zabrinutost roditelja zbog samovolje načelnice i doktora na pedijatriji u Vučju, saopštio je danas Gradski odbor DSS.

“Problem nastaje zbog radnog vremena navedenih doktora. Naime doktori zaposleni na odeljenju pedijatrije u Vučju rade isključivo u prvoj smeni, dok sredina dana i večernji časovi ostaju apsolutno nepokriveni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zbog odsustva doktora.

Zabrinutost roditelja raste jer im se nažalost dešava da sredinom dana mališane koji su pod povišenom telesnom temperaturom moraju voziti na pregled do Leskovca. Ovim roditejli i sebe i mališane izlažu dodatnim telesnim naporima i stresu. Naravno ne možemo zanemariti da je za stanovnika ove nerazvijene varošice, koji je prinudjen da svoje dete zbog nebrige, odsustva lekara vozi i vodi u grad udaljen 20tak kilometara predstavlja ne mali trošak.

Postavlja se pitanje da li se ovde radi o tajmingu upravnice pedijatrije u Vučju ili je ovo još jedan od efekata ,,Zdravstevnog plana za Porečje,, koje je kreirala lokalna vlast?

Na osnovu pouzdanih izvora kojima DSS  raspolaže, od svih mališana u Porečju svega njih 58 ima zdravstevni karton.

Nadamo se da je reč o samovolji lekara pedijatrije i da ovo nije samo deo šireg plana da se ućutkaju i ugase sve želje stanovnika Vučja za boljom zdravstvenom negom. Sigurni smo da bi status opštine za koji se DSS otvoreno zalaže, Porečjanskom kraju doneo mnogo bolje i kvalitetnije institucije koje bi bile servis i radile u korst svih žitelja ovog kraja”, navodi DSS.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.