Izvor: JUGpress.com, 06.Mar.2024, 08:38

Cvetanović ubacio čepove za Čep za hendikep

LESKOVAC

Gradonačelik Leskovca Goran Cvetanović ubacio čepove u metalno srce na trgu, objavljeno ej na njegovom profilu a molbu da to bude publikovano i u medijima uputio Gradski odbor SNS.

Metalno srce za skupljanje čepova postoji i u upravi grada pa je nejanso što je cvetanović čepove nosio čak do trga.

Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ovo objave u integralnoj verziji

“Danas sam prilikom obilaska grada i šetnje gradskim trgom odložio čepove u metalno srce postavljeno na trgu za te namene zajedno sa mojom saradnicom Sanjom Milošević, poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije.

Ovo je nešto što konstantno radim – moj tim i ja odlažemo čepove u gradu na mesta predviđena za to i time konstantno pružamo podršku udruženju Čep za hendikep nakon uspostavljanja saradnje ove organizacije i grada Leskovca.

Na taj način dajemo mali doprinos ovoj humanoj i korisnoj akciji u okviru koje se nabavljaju polovna ili nova ortopedska pomagala za osobe kojima su potrebna.

Grad i država konstantno rade na pomoći i podršci svim kategorijama društva našeg grada.

Podsetiću da Republika Srbija kontinuirano ulaže u lečenje retkih bolesti i iznos namenjen lečenju tih bolesti se stalno uvećava. Godine 2012, kada je formiran budžet za lečenje retkih bolesti, iznos sredstava je bio 130 miliona dinara, da bi u narednom periodu stalno rastao. U 2023. godini izdvajanje je iznosilo 7,2 milijarde dinara, što se planira i u 2024. godini Postoje lekovi za retke bolesti na listi lekova, koji se ne finasiraju direktno iz budžeta Republike Srbije, već iz budžeta RFZO. To su lekovi za oko 40 različitih retkih bolesti. Iznos sredstava u 2023.godini, zajedno sa te 7,2 milijarde dinara, iznosi ukupno 18 milijardi dinara, što znači da iznos za listu lekova preko RFZO iznosi 10,8 milijarde dinara. Godine 2011. nijedno dete nije lečeno od retkih bolesti sredstvima države, 2012. je lečeno osmoro, a 2023.godine 181 dete.

Veliki napredak je ostvaren i na polju genetskih analiza, pa tako RFZO sada finansira genetske analize za 100 retkih bolesti.

Sve ovo ističem jer je važno da naši sugrađani vide da Grad i država vredno rade za dobrobit svih naših sugrađana, dok drugi samo pričaju prazne priče, nisu ljudi od akcije, i drago mi je da naši sugrađani to i vide, jer činjenice su evidentne.

Nastavićemo i dalje da verno radimo na podizanju kvaliteta života svih naših sugrađana”, piše na fejsbuk profilu Gorana Cvetanovića. (kraj) FB objava/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.