Cvetanović: Mediji u Leskovcu nisu nezavisni

Izvor: juGmedia, 18.Dec.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Mediji u Leskovcu nisu nezavisni

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je danas da mediji u Leskovcu nisu nezavisni jer se sufinansiraju iz budžeta grada.

Cvetanović je, učestvujući u skupštinskoj raspravi o otvaranju kablovske televizije u okviru Javnog preduzeća Radio Leskovca, naglasio da je reč i o privatnim medijima.

„Da li to što su privatizovani su i nezavisni – nisu, naročito kada budžet grada direktno učestvuje. Da nije budžeta grada, verovatno bi sve >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << televizije prestale da funkcionišu na ovaj način“, kazao je Cvetanović i najavio poštovanje zakona od 1. januara 2014. godine, koji predviđa projektno finansiranje medija.

Raspravu je izazvao direktor Radio Leskovca Tomislav Stefanović, koji je najavio emitovanje i televizijskog programa iz te medijske kuće, koja potpisala ugovore sa dva kablovska televizijska operatera.

Grad Leskovac će ovaj radio naredne godine finansirati sa 15 miliona dinara, a sa dodatna dva miliona dinara će kupiti opremu za televiziju. Stefanović je najavio i donacije opreme medijskih kuća iz Makedonije i Novog Sada.

Odbornici iz opozicione DS su, međutim, bili mišljenja da je reč o neozbilnjom projektu, televiziji koja bi bila pod direktnim uticajem vladajućih partija.

„Mislila sam da vi ozbiljnije pristupate projektu, koji meni liči na dečji projekat gde ćemo malo da se igramo – imamo jednu prašnajvu sobicu, pa malo da je iskoristimo. Mediji su vrlo ozbiljna stvar, nemojte da se igrate“, istakla je Mirjana Perišić iz DS.

U Radio Leskovcu je zaposleno 34 Leskovčana, od kojih 14 novinara.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.