Čopori pasa u Leskovcu pored škole i obdaništa (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čopori pasa u Leskovcu pored škole i obdaništa (VIDEO)

LESKOVAC – Uprkos pojačanom radu ZOO službe pri JKP Komunalcu, čopori pasa lutalica i dalje slobodno šetaju Leskovcem i izazivaju strah stanovnika.

Takvu situaciju zabeležili smo danas u Ulici Vidoje Smilevskog, pored obdaništa i škole „Vož Karađorđe“. Na sreću, dece nije bilo na ulici, ali se na našem snimku vidi kako i stariji zaobilaze pse lutalice u širokom luku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Upravnica privremenog skloništa za pse lutalice Marija Petković, kao i ranije, tvrdi da se ove lutalice transportuju iz Vranja, Vlasotinca i Niša i puštaju u Leskovac.

„Primetan je povećan broj pasa lutalica na ulicama. Naša služba neprekidno radi na prikupljanju u udmomljavanju u sklonište. Samo u poslednjih nedelju dana zbrinuli smo 30. Pojačan je i rad inspekcijskih organa, a grad Leskovac nam pruža veliku podršku u tom poslu“, kaže Petkovićeva.

Boksovi u privremnom azilu za pse u Turekovcu su, inače, prebukirani i u njima je trenutno oko 500 pasa lutalica. Planira se proširenje tog azila, ali je neizvesno da li će i tada psi biti sklonjeni s ulica, s obzirom na sve učestalije tvrdnje da je Leskovac postao, praktično, baza za sve lutalice sa juga Srbije.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.