AMERIČKI LEKAR IMPRESIONIRAN SRBIJOM: Ušao u leskovačku bolnicu, a ono što je tamo zatekao ostavilo ga je BEZ TEKSTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2021, 21:01

AMERIČKI LEKAR IMPRESIONIRAN SRBIJOM: Ušao u leskovačku bolnicu, a ono što je tamo zatekao ostavilo ga je BEZ TEKSTA

Američki doktor oduševljen je našom zemljom i načinom na koji se borimo sa korona virusom

Prvi lekar američke ambasade Pol Zimer posetio je danas Opštu bolnicu Leskovac, na putu do Kosova, kako bi svojoj koleginici doktorki Niti Sadani pružio podršku na projektu na kojem ona kao stipendista radi u Srbiji, a reč je o "Unapređenju brige o majkama i deci u peripatalnom periodu" i ovom prilikom istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je posebno impresioniran načinom na koji je proces vakcinacije organizovan u našoj zemlji.

Zimer je inače lekar pri američkoj ambasadi i brine o zdravlju diplomata i njihovih porodica u regionu Balkana, a Sadana je anesteziolog subspecijalista akušerske anestezije, usko specijalizovana za trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom i ovde je kako bi unapredila sistem za bezbolni porođaj i povećala brigu o majci i deci u periodu oko porođaja.

Doktor Zimer istakao je da je preko 80 posto osoba iz američke ambasade do sada vakcinisano što im omogućava da se slobodno kreću, da imaju sastanke i da slobodnije funkionišu, jer njihov posao i jeste komunikacija sa različitim zdravstvenim ustanovama, a Sadana je dodala da ima divno iskustvo u Leskovcu i da uživa u kontaktu sa ljudima koji su svuda ljubazni i pristupačni, a da ono što leskovačku bolnicu čini posebnom jeste njena unutrašnjost i njeno osoblje, prenosi jugmedia.rs.

Govoreći o pandemiji korona virusa, na pitanje novinara kako nije došlo do kolapsa zdravstvenog sistema u Srbiji, što se dogodilo mnogim drugim zemljama, Zimer je rekao da su i Srbija i druge zemlje bile prilično rastrgnute u tom nekom pandemijskom problemu zato što je sa medicinske tačke gledišta i sa jednog naučnog aspekta bilo jasno šta treba uraditi.

- Voditi računa o higijeni, prati ruke, nositi maske, ne izlaziti, ne družiti se, međutim sa jednog socijalnog i političkog aspekta to je bilo izuzetno teško jer se moralo voditi računa o o opštoj ekonomiji i o drugim problemima koji su tesno povezani sa tim - odgovorio je Zimer.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.