Lenovo unapređuje desktop računare

Izvor: lenovo.com, 15.Maj.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lenovo unapređuje desktop računare

Dinamična funkcionalnost i dizajn za preduzeća


RESEARCH TRIANGLE PARK, Severna Karolina – 8. maj 2012: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je najavila nove serije ThinkCentre M i Edge Series desktop računara i tzv. all-in-ones (AIOs). Ovi računari su dizajnirani tako da zadovolje potrebe današnjeg zahtevnog poslovnog okruženja putem širokog spektra modela sa mešavinom bitnih karakteristika, moćnih performansi i pristupačne tehnologije. Novi desktop i all-in-ones računari podrazumevaju, ne samo predstojeću treću generaciju Intel® Core™ vPro™ procesora, već i najnoviji Lenovo dizajn i performanse obuhvatajući inteligentne metode rashlađivanja i produktivnu funkcionalnost multi-ekrana.


„Poslovnim ljudima koji rade u visokoproduktivnom i kolaborativnom okruženju potreban je računar koji je dizajniran u skladu sa njihovim potrebama“, kaže Tom Šel, zamenik predsednika i generalni direktor Commercial Desktop Business Unit, Lenovo. „Novi desktop računari će korisnicima i IT menadžerima omogućitii produktivnije računarsko iskustvo, bez obzira na to da li su u pitanju paralelna obrada podataka, moćne performanse ili dizajn koji štedi prostor.”


Stil, jednostavnost, i moć za mala i srednja preduzeća – ThinkCentre Edge 92z All-in-One


Sa prednjim panelom Infinity Glass koji pokriva displej HD IPS LED od 21,5-inča i debljinom od 2,5 inča (65mm), ThinkCentre Edge 92z je najtanji komercijalni AIO računar ove kompanije sa veoma privlačnim dizajnom. Uz moderan i uglađen izgled, Edge 92z nudi i bitne karakteristike koje zahtevaju mala i srednja preduzeća uključujući i treću generaciju Intel Core vPro procesora i Intel® Core™ vPro™ i7 procesora kao i Lenovo Solution Center powered by Intel® Small Business Advantage, koji obezbeđuje set alata za daljinsko upravljanje energetskim podešavanjima i PC ažuriranje.


Inovativna svojstva računara Edge 92z nude izbor 10-point multi-touch displeja i Lenovo View Management Utility-a za lako upravljanje višestruko aktivnim displejima. Takođe, stručnjaci u oblastima advertajzinga, dizajna ili visokog obrazovanja ceniće mogućnost bežične konekcije Edge 92z-a sa HDTV ili biznis displejom uz pomoć integrisane Intel Wireless Display (WiDi) tehnologije. Zarad povećane produktivnosti, Edge 92z obuhvata sve mogućnosti Lenovo računara, kao što su Lenovo Enhanced Experience 3 (EE3) i mogućnost glasovne i video konferencije sa optimizovanom kamerom visoke rezolucije i mikrofonom.


Moderan i snažan – ThinkCentre Edge 72 i 72z All-in-One


Za mala i srednja preduzeća koja traže pristupačan, a u isto vreme elegantan računar koji obuhvata sve bitne karakteristike, tu je i prefinjeni dizajn računara ThinkCentre Edge 72 i ThinkCentre Edge 72z koji se lako integrišu u skoro svaki izgled i okruženje kancelarije. Ovi desktop računari podrazumevaju treću generaciju Intel Core vPro procesora i Intel vPro Core i7 procesora. I jedan i drugi nude paket produktivnih alata i svojstava kao što je Lenovo EE3. Edge 72 takođe nudi podršku za dva nezavisna displeja sa standardnim VGA i DVI otvorima, tako da korisnici mogu odvojeno da rade na dva monitora, dok ThinkCentre Edge 72z All-in-One od 20 inči nudi izbor diska koji ubrzava boot vreme, poboljšava odgovor aplikacija i lako kontroliše više programa istovremeno.


Stvoren za preduzeća – ThinkCentre M72z


Osmišljen za produktivnost u dinamičnom radnom okruženju kao što je obrazovanje, zdravstvo i rad u vladinim organizacijama, dizajn računara ThinkCentre M72z All-in-One koji štedi prostor idealan je za organizacije kojima su potrebne visoke performanse u malim prostorima. Pregledan dizajn sa mogućnošću bežične tastature i miša, zauzima 65 odsto manje mesta u odnosu na tradicionalni desktop sistem sa displejom od 20 inči1, dok M72z nudi superiorne performanse sa trećom generacijom Intel® Core™ vPro™ i3, i5 ili i7 procesora i Lenovo EE3.


20-inčni LED LCD panel sa pozadinskim svetlom, mogućim touch screen displejom i Lenovo View Management Utility za višestruke ekrane upotpunjava dizajn i performanse M72z računara. M72z takođe obuhvata integrisane glasovne i video mogućnosti sa optimizovanom kamerom visoke rezolucije i mikrofonom za konferencijske razgovore. Model M72z ima i bezbednosni čip TPM za zaštitu podataka, mogućnost self-encrypting hard disk drajva i podršku za Lenovo PC Auto Lock tehnologiju koja koristi veb kameru koja uočava kada se kompjuter ne koristi i zatim ga zaključava.


Bitne vrednosti i pogodnosti – ThinkCentre M72e


Napravljen da zadovolji sve veće zahteve velikih preduzeća i vladinih organizacija, ThinkCentre M72e je tanak, mali desktop računar kompaktne forme. Model M72e nudi visoke performanse uz treću generaciju Intel Core vPro procesora2 i do 16GB brze memorije. M72e takođe sadrži Lenovo EE3 koji obezbeđuje veoma brzo boot vreme i vreme gašenja. Uz moguću kombinaciju WiFi-a i Bluetooth-a, M72e pruža moćnu mešavinu produktivnosti i efikasnosti..


Povećana pouzdanost – ThinkCentre M82


Uz treću generaciju Intel Core i3, i5 ili i7 procesora, ThinkCentre M82 omogućava mejnstrim poslovnim korisnicima da sa lakoćom završavaju svakodnevne zadatke. M82 se može pohvaliti mnogim svojstvima koje ima i M72e uključujući Lenovo EE3 i ICE 2.0. On takođe čini korporacijsko računarstvo vrlo bezbednim sa bezbednosni čipom TPM (Trusted Platform Module) i dizajnom koji uz ostale faktore povećava nivo pouzdanosti računara.


Zlatni standard za zaštitu životne sredine


ThinkCentre M72e, M72z i M82 desktop računari nagrađeni su višestrukim sertifikatima za energetsku efikasnost i svest o životnoj sredini uključujući ENERGY STAR® 5.2 saglasnost, EPEAT® Gold ocenu i saglasnost od strane Cisco EnergyWise. M82 je takođe dobio UL Environment Gold ocenu i može da koristi Plus Platinum jedinicu za napajanje (PSU), dok M72e koristi 90 Plus Platinum PSU. M72z je TCO Certified Edge proizvod koji zauzima najbolju poziciju u klasi kada je u pitanju smanjen uticaj na životnu sredinu.


I ThinkCentre Edge 72z i Edge 92z imaju posebno pakovanje čiji je cilj zaštita životne sredine i smanjenje otpada.


Pomenute serije biće dostupne na našem tržištu od juna 2012.


Desktop računare biće moguće nabaviti preko poslovnih partnera i na sajtu www.lenovo.com.


Za više informacija posetite Lenovo New Product Showcase.


Za najnovije informacije o kompaniji Lenovo, pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u i Facebook-u.


O kompaniji Lenovo


Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.


1 Poredi se sa tradicionalnim Tower +20”WLED LCD


2 Intel Core vPro i7 procesor male, kompaktne forme; Intel Core vPro i5 procesr male forme


Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak...