Lenovo najavljuje novi desktop računar širine golf loptice

Izvor: lenovo.com, 15.Maj.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lenovo najavljuje novi desktop računar širine golf loptice

RESEARCH TRIANGLE PARK, Severna Karolina – 8. maj 2012: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je najavila novi ThinkCentre M92p „tanki” desktop računar, Intel® vPro™ tehnologije, širine golf loptice (34.5 mm). ThinkCentre M92p, zajedno sa novim ThinkCentre M92/M72e tankim desktop računarom, male je forme što mu omogućava da se uklopi u bilo koji proctor, a da u isto vreme održava produktivnost prve klase sa trećom generacijom Intel® Core™ vPro procesora.


ThinkCentre je opremljen najnovijim sistemom upravljanja desktop energijom za optimalnu energetsku efikasnost i poboljšanim svojstvima koja obezbeđuju bolje upravljanje i ostvarenje funkcija. Ovo je savršen desktop računar za korisnike kojima je potrebna velika efikasnost u malom pakovanju. Kompanije Lenovo je danas najavila nove računare ThinkCentre M92z all-in-one (AIO) i ThinkVision LT2323z sa odličnim VoIP iskustvom.


„ThinkCentre desktop računari napravljeni su tako da zadovolje potrebe današnjih profesionalnih korisnika i njihova inovativna forma štedi prostor i energiju“, rekao je Lv Jan, viši potpredsednik, „Think Product Group Lenovo. „Osmislili smo računar male forme tako da preduzeća mogu da uživaju u izvrsnim performansama bez obzira na njihov radni prostor.”


„Desktop računar ThinkCentre M92p dokaz je da i dalje ima mesta za inovacije na polju desktop platformi,” rekao je Zejn Bol, generalni direktor „Intel Desktop Platforms”. „Kompanija Lenovo je izvukla korist od poboljšanih perfomansi predstojeće treće generacije Intel Core™ vPro procesora koja će pružiti mogućnost industriji da napravi male, tanke računare koji su bezbedniji, moćniji i koji koriste manje energije.”


ThinkCentre se smanjuje


ThinkCentre je prvi desktop male forme koji koristi Intel vPro tehnologiju i može se podjednako lako okačiti na zid ili smestiti ispod stola. Sa trećom generacijom Intel® Core™ i5 procesora, ovaj maleni desktop može biti lako smešten u kancelariju a da ne iziskuje mnogo energije. M92/M92p takođe podržava do 4 monitora u Mosaic Mode-u ili tri nezavisna monitora bez grafičke kartice. Lenovo takođe šiti svoj portfolio aksesoara za računare ovog tipa.


M92/M92p/M72e desktop računari podržavaju kako tradicionalne tako i solid state hard disk drajvere, integrisane grafičke karte, USB 3.0 i WiFi. Sa Lenovo’s Enhanced Experience 3 za Windows 7 (EE3), boot vreme se povećava za čak 30 odsto više nego što je to slučaj sa neoptimizovanim računarima.1. Korisnici mogu biti sigurni da su njihovi podaci bezbedni uz TPM bezbednosni čip i RAID 0,1. Sa PC cloud Manager-om za Intel vPro tehnologiju, IT menadžeri mogu daljinski da upravljaju svojim računarima na veb sistemu bez korišćenja konzole za upravljanje.


M92/M92p/M72e ima sertifikate EPEAT Gold-a, UL Environment Gold-a, Energy Star-a, GREENGUARD-a i Cisco EnergyWise-a.


Sledeća generacija All-in-One računara


ThinkCentre M92z AIO od 20 ili 23 inča omogućava efikasno i produktivno računarsko iskustvo sa:


  • Trećom generacijom Intel® Core™ vPro™ i7 procesora


  • 1 TB skladištenja sa solid state ili tradicionalnim hard disk drajverima


  • 1 GB AMD Radeon grafikom na 23-inčnom touch-screen modelu


M92z AIO, Microsoft Lync, napravljen je za poslovne saradnje: novi 23-inčni IPS LED ekran nudi ugao gledanja od 178 stepeni a ugrađena veb kamera efikasno VoIP iskustvo, a dostupno je i svojstvo anti odsjaja sa multi-touch mogućnošću. Standardna verzija je takođe dostupna sa Dolby Advanced poboljšanim zvukom za bogato audio iskustvo. Sa ugrađenom Wi-Fi tehnologijom, korisnici mogu lako da se konektuju a novi dizajn omogućava brzu i jednostavu uslugu i ažuriranje. Ne samo što je snažan i lak za korišćenje, M92z je i među „najodgovornijim” AIO računarima kada je u pitanju životna sredina: njegove plastične komponente koriste više od 50 odsto recikliranog materijala a dobio je i sertifikate za energetsku efikasnost i svest o životnoj sredini - EPEAT Gold, UL Environment Gold, Energy Star, TCO Edge, GREENGUARD, Cisco EnergyWise i TUV Green Mark. Glasovno i audio optimizovan monitor


23-inčni ThinkVision LT2323z prvi je monitor sa Microsoft Lync-om, – posebno dizajniranim za bolje VoIP iskustvo. Svojstva obuhvataju IPS screen tehnologiju koja omogućava da više osoba jasno vidi slike bez obzira na to koji je njihov ugao gledanja. Integrisana HD kamera, zvučnici i dual digital mikrofon sa opcijom otklanjanja šumova i opcijama za podešavanje zvuka doprinose tome da razgovori protiču bez problema. Za bolju produktivnost, korisnici mogu da izaberu rad u dual-screen mode-u, koji pruža privilegiju dva monitora u jednom. Za još neke pogodnosti, korisnici mogu da podignu, nakose ili obrnu monitor.


Vodeća industrijska tehnologija LT2323z-a je označena najvišim standardima za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost ukljčujući: UL Environment Gold, TUV Green Mark, Energy Star, TCO Edge, iEPEAT Gold. LT2323z je takođe prvi industrijski monitor sa sertifikatom TUV Green Mark-a.


Za više informacija posetite Lenovo New Product Showcase.


Za najnovije informacije o kompaniji Lenovo, pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u i Facebook-u.


O kompaniji Lenovo


Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.



[1] Uzima prosek Lenovo EE3 notebook i desktop računara i poredi ih sa prosečnim podacima 49 konkurentskih proizvoda slične konfiguracije (samo Intel® Core™ i3, i5 i i7 PCs). Testiranje je je vršila CNET Labs, u Pekingu decembra 2011., koristeći nezavisne VTS alate za merenje početnog vremena i drugih performansi. Perfomanse variraju u zavisnosti od modela i konfiguracije.


[2] U cenu nisu uračunate takse kao ni usluge špedicije. Cene su podložne promenama bez prethodne najave i vezane za specifične uslove. Cene mogu varirati. U cenu nisu uračunate sve reklamirane karakteristike. Ponude zavise od raspoloživosti. Lenovo zadržava pravo izmene ponude proizvoda i specifikacija bez prethodne najave.


Nastavak...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lenovo unapređuje desktop računare

Izvor: lenovo.com, 15.Maj.2012

Dinamična funkcionalnost i dizajn za preduzeća . RESEARCH TRIANGLE PARK, Severna Karolina – 8. maj 2012: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je najavila nove serije ThinkCentre M i Edge Series desktop računara i tzv. all-in-ones (AIOs). Ovi računari su dizajnirani tako da...

Nastavak...

Novi Lenovo desktop širine golf loptice

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 12:05

Iz kompanije Lenovo stižu najave o o novom ThinkCentre M92p „tankom desktop računaru”, širine golf loptice (34.5 mm)...Mala forma mu, kažu iz Lenova, omogućava da se uklopi u bilo koji prostor, a da u isto vreme "održava produktivnost prve klase sa trećom generacijom Intel vPro procesora"...Prema...

Nastavak na B92...

Lenovo unapređuje desktop računare

Izvor: ITsvet.com, 16.Maj.2012

Kompanija Lenovo je najavila nove serije ThinkCentre M i Edge Series desktop računara i tzv. all- in-ones (AIOs). Ovi računari su dizajnirani tako da zadovolje potrebe današnjeg zahtevnog poslovnog okruženja putem širokog spektra modela sa mešavinom bitnih karakteristika, moćnih performansi i...

Nastavak na ITsvet.com...