Lenovo predstavio novi prenosivi računar iz serije ThinkPad

Izvor: Mikro - PC World, 12.Avg.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lenovo predstavio novi prenosivi računar iz serije ThinkPad

Kineski proizvođač računara, kompanija Lenovo Group, dodala je početkom ove nedelje novu uzdanicu svojoj popularnoj seriji prenosivih računara ThinkPad.Radi se o modelu ThinkPad W700, zasnovanom na Intelovom četvorojezgarnom procesoru iz serije Core 2 Extreme. Novi model je naslednik modela W500 koji je predstavljen početkom ove godine, a zamišljen je kao alternativa radnim stanicama, tako da nudi do 1 TB prostora za čuvanje podataka i neke nove multimedijske mogućnosti. Namenjen je korisnicima zahtevnih multimedijskih i grafičkih aplikacija, gde će brzina njegovog procesora i veliki prostor za skladištenje podataka doći do izražaja. ThinkPad W700 ima četvorojezgarni procesor Core 2 Extreme koji radi na 2,53 GHz i ima 12 MB keš memorije drugog nivoa. Računar ima do 8 GB DDR3 memorije, a u njegovoj unutrašnjosti se mogu smestiti do tri čvrsta diska kapaciteta po 320 GB, što daje prostor za čuvanje podataka od ukupno 1TB. Zanimljivo je da računar ima i disk zasnovan na fleš memoriji (solid state drive, SSD) kapaciteta 64 GB. Predstavnici kompanije Lenovo su izjavili da će se vremenom u ovaj model računara ugrađivati kapacitetniji SSD diskovi, onom brzinom kako se budu pojavljivali na tržištu. Od priključaka tu su VGA i Dual-Link DVI kao i pet USB priključaka. Računar ima 17-inčni ekran rezolucije 1920 x 1200 tačaka, Nvidijinu grafičku karticu Quadro FX 3700M i Blu-ray čitač, dok se opciono mogu naručiti Blu-ray snimač i čitač kartica 7-in-1. Multimedijsku stranu računara naglašavaju kalibrator boja i ugrađena tabla za digitalizaciju kompanije Wacom, koji se zasad nude samo kao opcija. Digitalizator omogućava unos podatka uz pomoć grafičke olovke, dok kalibrator služi za podešavanje boja ekrana kako bi se dobila što kvalitetnija slika. ThinkPad W700 će početi da se prodaje u septembru po ceni od 2980 dolara. Kompanija nije objavila u kojim sve zemljama će se ovaj model prodavati i po kojoj ceni. (G.B.)
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na Mikro - PC World...






Povezane vesti

Lenovo ThinkPad W700

Izvor: ITsvet.com, 13.Avg.2008, 14:37

Kompanija Lenovo je predstavila novu mobilnu radnu stanicu nazvanu ThinkPad W700, koju karakteriše Intel quad core procesor za prenosive računare i najnoviji nVidia Quadro grafički čip. Detalji o ovoj radnoj stanici su obelodanjeni na SIGGRAPH konferenciji u Los Angeles-u. Pomenuti quad core procesor...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.