Policija: Uhapšeni iz Gradske uprave za urbanizam u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Uhapšeni iz Gradske uprave za urbanizam u Kragujevcu

Policija je uhapsila četvoro službenika Gradske uprave Kragujevca za koje se sumnja da su omogućili legalizaciju jednog objekta u tom gradu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to.

Uhapšeni su T.S.(53), odgovorno lice Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine i M.R.(56) koja je zaposlena u Gradskoj upravi zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << službenog položaja u saizvršilaštvu, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšen je i D.S.(44) vlasnik stovarišta građevinskog materijala "DSF" d.o.o i faktički vlasnik privrednog društva "DSF gradnja" koji je osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj u podstrekavanju, kao i G.S.(55) veštak građevinske struke zbog falsifikovanja službene isprave.

Sumnja se da su T.S, M.R. i G.S. u privrednom društvu koje je u vlasništvu D.S. omogućili da legalizuje nelegalno izgrađeni pomoćni objekat čime je on ostvario pravo svojine nad objektom i materijalnu korist od 1.164.800 dinara, na koliko je procenjena tržišna vrednost objekta.

Kako se sumnja, T.S i M.R. su u 2018. godini suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata doneli rešenje i dopunsko rešenje o legalizaciji pomoćnog objekta u vlasništvu D.S, dok se građevinski veštak G.S. tereti da je u svom nalazu uneo neistinite podatke o vremenu početka izgradnje objekta.

Svi osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata,   Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uhapšeni službenici: Omogućili legalizaciju bez zakonskih uslova

Izvor: B92, 08.Avg.2019

MUP je u saradnji sa BIA i Višim tužilaštvom u Kraljevu uhapsio četvoro osumjničenih da su omogućili legalizaciju objekta koji nije ispunjavao zakonske uslove..Uhapšeni su T. S. (53), odgovorno lice gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Kragujevcu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.