Marković:Tadićeva podrška legalizaciji homoseksualnih brakova veliko iznenađenje

Izvor: Blic, 07.Nov.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković:Tadićeva podrška legalizaciji homoseksualnih brakova veliko iznenađenje

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je veoma iznenađen izjavom predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića u kojoj on podržava legalizaciju homoseksualnih brakova u Srbiji.

"Za mene je izjava Borisa Tadića da se zalaže za legalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << homoseksualnih brakova, te da im se dozvoli da usvajaju decu, veliko iznenađenje. Dok smo bili u koaliciji, Tadić nije pokazivao takve sklonosti i to nisu evropske vrednosti za koje se Srbija zalaže", rekao je Marković u pisanoj izjavi.

Kako je istakao, ni on ni njegova stranka, koja je članica vladajuće koalicije, nikada neće glasati za takav zakon, "čak i ako to bude uslov za ulazak Srbije u EU".

"Mi se borimo protiv bele kuge, a poznato je da dva muškarca ne mogu da rode dete. Možda je u međuvremenu gospodin Tadić došao do nekih drugih saznanja. Da li to znači, kada bi gospodin Tadić imao političku većinu u Srbiji, da bi srpski sinovi iz unutrašnjosti koji studiraju u Beogradu, umesto devojaka, u svoje porodice dovodili zetove", upitao je lider Jedinstvene Srbije.

Marković je naveo da "lično nema" ništa protiv homoseksualaca, kao i da ga ne zanima njihovo seksualno opredeljenje, dodavši "neka u četiri zida rade šta hoće".

"Jednstvena Srbija i ja lično nikada nećemo podržati takav zakon kao ni zakon kojim bi se homoseksualcima dozvolilo usvajanje dece. Deci je mesto uz majku i oca", ocenio je Marković.

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je ranije da se zalaže da u Srbiji bude pravno regulisana bračna zajednica osoba istog pola, kao i da tim parovima treba odobriti i usvajanje dece po regulisanoj proceduri. "Moj stav je da pravo te vrste (na bračnu zajednicu) mora biti ispunjeno u Srbiji", rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta i dodao da je pravno regulisanje zajednica osoba istog pola ozbiljno "političko, ali i civilizacijsko pitanje".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikada nećemo glasati za istopolne brakove

Izvor: Akter, 07.Nov.2015

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je veoma iznenadjen izjavom predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića u kojoj on podržava legalizaciju homoseksualnih brakova u Srbiji.."Za mene je izjava Borisa Tadića da se zalaže za legalizaciju homoseksualnih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.