Vulin: Zakon o istopolnim brakovima neće proći

Izvor: B92, 07.Nov.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zakon o istopolnim brakovima neće proći

Ministar za rad, Aleksandar Vulin izjavio je da dobro poznaje premijera Vučića i da zakon o istopolnim brakovima nikada neće proći kroz Vladu Srbije.

On je reagujući na izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da treba pravno regulisati bračnu zajednicu osobama istog pola i dozvoliti im i usvajanje dece, naglasio da tako nešto neće potpisati.

"Nisam o tome razgovarao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijerom, ali koliko ga dobro poznajem, a dobro ga poznajem, znam da tako nešto neće nikada proći kroz Vladu Srbije. Ja sam resorni ministar za porodične odnose i to nikada neću potpisati, a to nije nova ideja, već novi predlagač", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, zanimljivo je što je do te ideje Tadić došao kada je već napravio koaliciju kojoj su glavne političke poruke, priznanje Kosova i jednopolni brakovi.

Vulin je ocenio da tako nešto neće podržati ni građani Srbije.

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da se zalaže da u Srbiji bude pravno regulisana bračna zajednica osoba istog pola, kao i da tim parovima treba odobriti i usvajanje dece po regulisanoj proceduri.

"Moj stav je da pravo te vrste (na bračnu zajednicu) mora biti ispunjeno u Srbiji", rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta i dodao da je pravno regulisanje zajednica osoba istog pola ozbiljno "političko, ali i civilizacijsko pitanje".

Prema njegovim rečima, "civilizacijski gledano", nije moguće imati realističnu politiku i politiku koja Srbiju pibližava Evropskoj uniji, a suprotstavljati se bračnoj zajednici istoga pola.

"Dakle, to prosto mora da se prihvati. Nezavisno od toga da li je to korisno sa stanovišta evropskih integracija, ovde se radi o elementarnim ljudskim pravima. Dakle, da se omogući ljudima koji imaju medjusobne emocije da imaju institucionalnu vezu. Da institucije štite njihov odnos i njihova prava", rekao je bivši predsednik Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin: Protivim se istopolnim brakovima

Izvor: RTS, 07.Nov.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da se protivi legalizaciji istopolnih brakova. . Vulin je reagujući na izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.