Još mesec dana za prijavu nelegalnih objekata

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još mesec dana za prijavu nelegalnih objekata

Iako je rok za popisivanje nelegalno izgrađenih objekata prvobitno bio do novembra prošle godine, prema informacijama Ministarstva građevine u Nišu nije urađena ni trećina posla, a vlasnici ovih objekata dobiće novih mesec dana da podnesu zahteve za legalizaciju

Oni će svoje objekte moći da prijave svakog radnog dana u svih 5 niških opština. Dodatno, to mogu da učine u svojim mesnim kancelarijama u kojima će prema utvrđenom rasporedu dežurati zadužene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stručne komisije za popis, dok će svoje mesto za prijavu formulara za ozakonjenje imati i svako selo u okolini Niša, objašnjavaju u Sekretarijatu za izgradnju.

Građani mogu da prijave legalizaciju i u Ulici Nikole Pašića 24, u kancelariji broj 85, u Glavnoj sali u Uslužnom centru.

Prijava se odnosi na vlasnike onih objekata koji nikada ranije nisu podnosili zahtev za legalizaciju, a moći će da ih podnesu u periodu od 24. januara do 28. februara.

Kako u Sekretarijatu u Nišu kažu, deo njihove ekipe dolaziće i na kućne adrese i popisivati nelegalne objekte, ali apeluju da vlasnici ipak sami to obave u danu koji će blagovremeno biti istaknut na njihovoj mesnoj kancelariji.

U narednih mesec dana od 600 članova, dvoje će biti stacionirani u fiksnim prostorijama, gde  će građani moći da dođu samoinicijativno i da popunjavaju formulare, a drugi deo ekipe će ići na kućne adrese, što je ipak malo nepouzdanije, jer oni ne mogu da stignu da obiđu sve kuće - ističu u Sekretarijatu.

Stanovnici Opštine Pantelej zahteve za legalizaciju mogu da popune na pisarnici i Uslužnom centru te ustanove, a za građane koji žive u Donjoj vrežini, komisija će dežurati u prostorijama Mesne zajednice od 24. do 27. januara u periodu od 10 do 17 sati.

Kako podsećaju u Sekretarijatu za izgradnju, u Nišu ima više od 30.000 nelegalno izgrađenih objekata koji čekaju na ozakonjenje, dok je čak 9.000 njih prijavljeno samo 2016. godine.

Prema ranijim najavama Ministarstva, očekuje se da najkasnije za mesec dana svi nelegalni objekti budu popisani, a da u naredne tri godine budu i legalizovani.

Kako bi se ubrzao posao legalizacije, u Nišu bi privremeno trebalo da bude angažovano 15 arhitekata i građevinskih inženjera, kao i 15 pravnika koji će raditi na poslovima ozakonjenja, dok se u čitavom Nišavskom okrugu očekuje 70 novih radnih mesta na ovim poslovima, najavljuju u Ministarstvu. U Sekretarijatu kažu da su mnogi od njih već počeli da rade i od sutra će ići na terenski rad.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

ST: Rok za legalizaciju 31. mart

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2017

Rok za popisivanje nelegalno izgrađenih objekata istekao je još krajem novembra prošle godine, ali lokalne samouprave nisu završile posao...To je razlog zbog koga su dobile novi rok, do 31-og marta, da popišu sve nelegalne objekte. Kako bi se taj posao ubrzao, biće zaposleno dodatnih 899 ljudi,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.