Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro u ponedeljak 117,73 dinara

Dinar će u ponedeljak, 15. jula neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,7365 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

NBS je ;danas kupovila 60 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

U odnosu na evro, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dinar će u ponedeljak za 0,2 odsto biti jači nego pre mesec dana, za 0,3 odsto jači nego pre godinu dana, a za 0,4 odsto jači nego na početku godine.

Dinar je ove godine bio najslabiji 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 130 miliona evra, a kupila milijardu i 610 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.