Makedonski MUP traži od Prištine izručenje Sulejmana Osmanija

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski MUP traži od Prištine izručenje Sulejmana Osmanija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je danas da će od kosovskih vlasti zatražiti izručenje Sulejmana Osmanija (55) iz makedonskog sela Brest, nakon što su obavešteni da ga je uhapsila kosovska policija.

Kako prenose mediji u Skoplju, Osmaniju je u odsustvu u Makedoniji izrečena mera pritvora od 30 dana zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalno-terorističke grupe učestvovao u napadu na makedonsku policiju 9. maja u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kumanovu, i pre toga u napadu na policijsku karaulu kod sela Gošince, blizu granice sa Kosovom, zbog čega je za njim raspisana međunarodna poternica Interpola.

Sulejman Osmani je bio među uhapšenima nakon policijske akcije protiv naoružane grupe u kumanovskom Divljem naselju 9. maja ove godine ali je zbog propusta u obezbeđenju uspeo da pobegne u trenutku kada je policiji pokazivao na kojoj je lokaciji sakriveno oružje ukradeno iz policijske karaule Gošince.

Makedonska policija je u objektu koji je vlasništvo osumnjičenog Sulejmana Osmanija u aprilu ove godine u selu Brest tokom pretresa pronašla deo oružja koje je naoružana grupa ranije tog meseca odnela iz policijske karaule u Gošincu, kao i maskirnu uniformu sa oznakama UČK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.