Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2010, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u "Prosveti" traže raskid kupoprodajnog ugovora

BEOGRAD - Zaposleni preduzeća "Prosveta", koji štrajkuju od 21. januara, zatražili su danas raskid kupoprodajnog ugovora koji je to izdavačko preduzeće 2009. godine zaključilo s firmom "Medija II".

Na konferenciji za novinare u knjižari "Geca Kon" članovi štrajkačkog odbora i predstavnici sindikata "Nezavisnost" i "Samostalnost" su naveli da vlasnik preduzeća "Medija II" Dejan Pantović nije u stanju da ispuni odredbe na koje se obavezao kupoprodajnim ugovorom.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Izjava Pantovića da je u roku od tri meseca isplatio 10 plata, ogorčila je štrajkače jer su samo četiri zaostale zarade isplaćene po Kupoprodajnom ugovoru, kao i dva redovna minimalca, dok su četiri zaostale zarade isplaćene posle roka za ispunjenje uslova ugovora - 24. decembra 2009, i bez doprinosa - naveli su štrajkači.

Pantović je rekao da će tokom naredna dva dana zaposlenima biti isplaćena i treća redovna plata i da će preostale 2,3 plate, koje su deo nasleđenog duga, biti isplaćene "u najkraćem mogućem roku".

Zaposleni u "Prosveti" nezadovoljni su i zbog najavljene prodaje dela imovine tog preduzeća, odnosno prostorija u Dobračinoj i Čika-Ljubinoj ulici koje su, prema oceni novog vlasnika, nerentabilne.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.