Pantović: Organizatori štrajka u Prosveti šire neistine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2010, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantović: Organizatori štrajka u "Prosveti" šire neistine

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora "IPS-Medija II" Dejan Pantović danas je povodom štrajka zaposlenih u beogradskoj "Prosveti" ocenio da se "organizatori štrajka bave politikom i širenjem neistina a ne zaštitom prava radnika, što im je osnovna funkcija".

Pantović je u pisanom saopštenju naveo da su radnici "Prosvete" dobili 10 plata za tri meseca otkako je završena privatizacije, ali su odlučili da "stupe u štrajk i da ometaju normalan rad preduzeća".

"Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put u istoriji je knjižara 'Geca Kon' zatvorila svoja vrata ljubiteljima knjige koji su decenijama tu svraćali. Ova knjižara nikada nije svojim vernim kupcima zatvarala vrata čak ni u vreme ratova, sankcija, bombardovanja i drugih nedaća. Sada su neki ljudi dali sebi za pravo da zgaze tradiciju i časno ime Gece Kona i 'Prosvete'", naveo je Pantović, koji je sam u subotu, 23. januara prodavao knjige u "Geci Konu" .

On tvrdi da je imao "veliki broj telefonskih poziva u kojima nas stari i mladi ljubitelji knjige pitaju ko su ti nasilnici koji ih sprečavaju da svrate u svoju omiljenu knjižaru, govore da je štrajk poprimio razmere koje nanose nepopravljivu štetu IP 'Prosveta', a najviše onima koji u njemu učestvuju".

Pantović se obraća zaposlenima, navodeći da "štrajkači treba da shvate i da je prošlo vreme samoupravljanja i donacija i da plate mogu da dobijaju jedino od prometa koji ostvare u knjižarama svojim radom".

On smatra da je "indikativno što je onda kada su počele isplate zaostalih primanja neko organizovao prvi štrajk u istoriji 'Prosvete'".

"Štrajka nije bilo kada su problemi nastajali, a ima ga kada se problemi ubrzano rešavaju", naveo je Pantović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaposleni u "Prosveti" traže raskid kupoprodajnog ugovora

Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2010

BEOGRAD - Zaposleni preduzeća "Prosveta", koji štrajkuju od 21. januara, zatražili su danas raskid kupoprodajnog ugovora koji je to izdavačko preduzeće 2009. godine zaključilo s firmom "Medija II"...Na konferenciji za novinare u knjižari "Geca Kon" članovi štrajkačkog odbora i predstavnici...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.