Vesić: Šećerana na dugom štapu, za umetnike drugih 10 objekata

Izvor: B92, 19.Jun.2021, 12:47

Vesić: "Šećerana na dugom štapu, za umetnike drugih 10 objekata"

Grad Beograd pronašao je do sada šest napuštenih kotlarnica koje će posle rekonstrukcije biti ponuđene mladim bendovima i umetnicima na besplatno korišćenje kako bi razvijali svoj talenat, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić za Tanjug.

Posle iseljenja umetničke scene iz zgrade BIGZ-a Grad Beograd najavio je da će pronaći prostore za umetnike koji su tamo radili.

"Tražimo uporno druge prostore da bi pomogli umetnicima. Našli smo u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest napuštenih kotlarnica koje su nekada za to koristile, a više se ne koriste. Juče smo napravili komisiju koja treba sve te kotlarnice da obiđe, pa ćemo neke od tih objekata i ponuditi umetnicima", rekao je on i dodao da je jedan od objekata u Rakovici.

Vesić je objasnio da je plan da bude desetak takvih objekata na teritoriji grada koji će biti neka vrsta prostora za mlade.

"Tu bi mladi bendovi i umetnici mogli besplatno da dobijaju prostor i da tu razvijaju svoj talenat. Na tome intenzivno radimo", rekao je on.

Najavio je da će se brzo izaći sa projektima rekonstrukcija tih prostora, koji će u budućnosti funkcionisati u okviru Doma omladine.

Za kompleks Stare Šećerane na Čukarici on je ocenio da je "na dugom štapu".

"Prvo moramo da kupimo Šećeranu iz stečaja i da rešimo probleme koje imamo sa stečajnim upravnikom", rekao je on.

Dodao je da neki misle da sa Šećeranom mogu da rade šta žele i naglasio da će to biti rešeno novim planom generalne regulacije za javne površine u novembru kojim će taj prostor biti određen za kulturu.

"Tako da će se njihove ambiciji da rade šta su sve planirali prestati. I onda će šećerana postati gradska", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vesić: Napuštene kotlarnice rešenje za mlade umetnike, Šećerana na dugom štapu

Izvor: N1 televizija, 19.Jun.2021

Problem koji je nastao nakon što je vlasnik zgrade BIGZ-a iselio mlade umetnike koji su tu godinama radili - i dalje nije rešen. Prostor Šećerane nije rešenje, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ali dodaje da je Grad pronašao više lokacija koje će posle rekonstrukcije biti ponuđene...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.