UO Narodnog pozorišta: sutra konkurs za upravnika

Izvor: Blic, 20.Jan.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO Narodnog pozorišta: sutra konkurs za upravnika

Na vanrednoj sednici odžanoj 19.januara Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu, u sastavu: Jelena Kajgo, predsednica i članovi: Anđelka Nikolić, Ana Tomović, Danica Maksimović, Milena Marković, Dragan Todorović i Milan Prosen, zaključio je da vršilac dužnosti upravnika pozorišta Dejan Savić, čiji je mandat istekao 14. oktobra, nije sproveo Odluku Upravnog odbora da konkurs za Upravnika Narodnog pozorišta objavi12. januara.

Smatrajući da je time prekršen Statut >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Narodnog pozorišta, a u cilju prevazilaženja opstrukcije rada Upravnog odbora,nastale od strane v.d. upravnika uskraćivanjem pravne i tehničke podrške, Upravni odbordoneo je Odluku da, kao organ upravljanja nadležan da raspisuje i sprovodi javni konkurs za imenovanje upravnika, 21. januara 2015. objavi konkurs za Upravnika Narodnog pozorišta, u dnevnom listu Večernje novosti.

Statutom Narodnog pozorišta predviđeno je da konkurs traje petnaest dana od dana objavljivanja, navodi se u saopštenju UO narodnog pozorišta.

Dejan Savić: Konkurs će biti u petak

Dejan Savić v.d. upravnika Narodnog pozorišta na vest da će Upravni odbor ove kuće sutra raspisati konkurs za novog upravnika, najavljuje isti konkurs ali 23. januara.

- Upravni odbor Narodnog pozorišta uopšte ne poznaje proceduru raspisivanja konkursa za direktora. Poznato je da se za četiri od pet članova Upravnog odbora još uvek utvrđuje eventualni sukob interesa članstvom u tom telu. Mogu samo da kažem da će 23. januara u Večernjim novostima i Službenom glasniku biti raspisan konkurs za direktora Narodnog pozorišta.
Pogledaj vesti o: Ana Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kad neće v.d, hoće UO

Izvor: SEEcult.org, 20.Jan.2015

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu saopštio je da v.d. upravnik tog teatra Dejan Savić nije sproveo njegovu odluku o raspisivanju konkursa za novog upravnika, zbog čega će UO to sam uraditi 21. januara...UO Narodnog pozorišta zaključio je na vanrednoj sednici da Savić, kome je mandat...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.