U Novom Pazaru nađeni ostaci hamama iz osmanskog perioda

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Pazaru nađeni ostaci hamama iz osmanskog perioda

Radnici koji izvode zemljane radove ispred ulaza u zgradu Osnovnog suda u Novom Pazaru, pronašli su na dubini od oko dva metra, ostatke starih kamenih zidova.

Direktor Muzeja "Ras" Fuad Baćićanin rekao je novopazarskom radiju Sto plus da na osnovu arheoloških istraživanja pretpostavlja da je reč o ostacima hamama iz osmanskog perioda.

"Naši stručnjaci su odmah pristupili atheološkim istraživanjima i prema položaju, obliku i izgledu otkrivenih ostataka zidova, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << može se već sada pretpostaviti da pripadaju hamamu, čiji je jedan deo ranije pronadjen uz samu zgradu Muzeja", rekao je Baćićanin.

On je dodao da će detaljnije informacije biti poznate po okončanju arheološkog istraživanja prostora ispred Osnovnog suda, a da će kompletna slika biti dobijena tek posle istraživanja kompletnog poteza Žitnog trga.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novi Pazar: Pronađeni ostaci hamama iz osmanskog perioda

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2017

Radnici koji izvode zemljane radove ispred ulaza u zgradu Osnovnog suda u Novom Pazaru, pronašli su danas na dubini od oko dva metra, ostatke starih kamenih zidova...Direktor Muzeja "Ras" Fuad Baćićanin rekao je novopazarskom radiju Sto plus da na osnovu arheoloških istraživanja pretpostavlja da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.