Slavni dirigent Zubin Mehta doputovao u Beograd, koncert 10. juna (FOTO)

Izvor: S media, 08.Jun.2013, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni dirigent Zubin Mehta doputovao u Beograd, koncert 10. juna (FOTO)

Slavni dirigent Zubin Mehta došao je danas u Beograd gde će 10. juna sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevnoj zadužbini održati Gala koncert.

Mehtu je na aerodromu "Nikola Tesla" sačekala delegacija Filharmonije na čelu sa direktorom Ivanom Tasovcem, saopšteno je iz te kuće.

Neposredno po dolasku, Mehta se sa Tasovcem prošetao Knez Mihailovom ulicom. Tom prilikom, vidno raspoložen, rekao je da je lepo biti ponovo u Beogradu i kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sigurno dolazio češće da mu to obaveze dozvoljavaju.

"Nestrpljiv sam da se večeras na probi sretnem sa muzičarima Beogradske filharmonije, koje dobro poznajem, i da ponovo zajedno stvaramo magiju", izjavio je on.

Tokom ovog boravka u Beogradu Mehta će podržati Beogradsku filharmoniju u realizaciji prve turneje po SAD, koja je planirana za sezonu 2014/15, jer je sav prihod sa koncerta i donatorske večere, koja će biti održana posle koncerta, namenjen za finansiranje te turneje.

Na programu koncerta su Šubertova uvertira "Rozamunda" i "Nedovršena simfonija" kao i "Posvećenje proleća" Stravinskog.

(Tanjug)

Foto: Beta/BEOGRADSKA FILHARMINIJA/Marko Djokovic/DS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.