Mehta: Lepo je ponovo biti u Beogradu

Izvor: B92, 08.Jun.2013, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mehta: Lepo je ponovo biti u Beogradu

Čuveni dirigent Zubin Mehta stigao je u 8. juna u Beograd kako bi podržao Beogradsku filharmoniju u njenoj realizaciji prve turneje po Sjedinjenim Američkim Državama.

Mehta je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo tačno u podne. Širokim osmehom, izuzetno raspoložen, srdačno je pozdravio Ivana Tasovca i delegaciju Filharmonije koja mu je poželela dobrodošlicu.

Neposredno po dolasku, Zubin Mehta se sa Tasovcem prošetao Knez Mihailovom ulicom. Tom prilikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vidno raspoložen, maestro je rekao:

„Tako je lepo biti ponovo u Beogradu! Sigurno bih dolazio češće da mi obaveze dozvoljavaju... Nestrpljiv sam da se večeras na probi sretnem sa muzičarima Beogradske filharmonije, koje dobro poznajem, i da ponovo zajedno stvaramo magiju.“

Zubin Mehta, jedan od najvećih autoriteta današnjice u svetu klasične muzike, sa orkestrom Beogradske filharmonije ima poseban odnos. Ovog puta u Beograd stiže sa namerom da podrži Filharmoniju u realizaciji prve turneje po SAD-u, koja je planirana za sezonu 2014/15. Sav prihod sa Gala koncerta i donatorske večere, namenjen je upravo finansiranju te turneje.

Gala koncert Beogradske filharmonije i Zubina Mehte biće održan u ponedeljak, 10. juna (Kolarac, 19h), posle čega će uslediti donatorska večera.

Na programu su Šubertova uvertira Rozamunda i Nedovršena simfonija kao i Posvećenje proleća, Stravinskog. Preostale ulaznice su u prodaji na blagajni Filharmonije koja je otvorena i tokom vikenda od 10 do 19 sati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.