Skulptura iz filma Spomenik Majklu Džeksonu u TC Ušće

Izvor: Studio B, 25.Okt.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skulptura iz filma "Spomenik Majklu Džeksonu" u TC Ušće

Skulptura iz filma "Spomenik Majklu Džeksonu" postavljena je danas ispred bioskopa "Sinepleks" u tržnom centru Ušće, u kojem će 29. oktobra premijerno biti prikazan taj film reditelja i scenariste Darka Lungulova.

Figuru kralja pop muzike koja je korišćena na snimanju otkrili su reditelj i tumač glavne uloge Boris Milivojević.

Prethodno je pred okupljenim građanima nastupio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Migel Konča, zvanični imitator Majkla Džeksona, sa grupom od osam igrača.

U programu koji je vodio Igor Brakus, film i svoje uloge kratko su najavili Branislav Trifunović, Nataša Tapuškovic, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić...

Milivojević je izjavio Tanjugu da je mislio da će otkriti spomenik sa svojim likom, koji takođe postoji u filmu, ali nije hteo da otkriva detalje.

On igra Marka, berberina iz male varoši koji dolazi na ideju da podigne spomenik Džeksonu kao turističku atrakciju, da bi oživeo svoje mesto, a i da bi ponovo privukao izgubljenu ljubav.

U ovom činu ima simbolike, a svako tu tumači na svoj način, primetio je Milivojević. "Posle nedavne novinarske projekcije video sam kako niko nije ostao ravnodušan prema događanju u filmu i to je njegova najsvetlija tačka", istakao je on.

"Marko je sanjar, ali je dovoljno hrabar da svoje snove i živi. Danas je retko slučaj da neko živi to u šta veruje. Mislim da takvi postoje, mada ih nema mnogo. Ja bih voleo da sam Marko", rekao je on, dodajući da mu je drago što je imao priliku da bar igra takvog čoveka.

Premijera će biti u "Sava centru" i u "Sinepleksu", a na obe projekcije publici će se pokloniti autor, glumci i saradnici.

Prema rečima Lungulova, ovaj film je ljubavna priča i balkanska crna komedija.

Od svetske premijere proteklog leta u Karlovim Varima "Spomenik Majklu Džeksonu" niže uspehe na festivalima, a ugledni časopis "Varajeti" ocenio ga je kao "emotivnu tragikomediju u kojoj se mešaju sarkastični istočnoevropski humor i oštar socijalni komentar". 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.