Rok momenti 2: Zavšnica izložbene turneje u Čačku

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok momenti 2: Zavšnica izložbene turneje u Čačku

Izložba koncertnih rok fotografija “Rok momenti 2“ biće otvorena 18. avgusta (20 sati) u Likovnom salonu Doma kulture Čačak. Autori su Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, i prijatelji Raša Milojević, Zoran Mojsin, Nemanja Đorđević i Miloš Milojević.

- Na fotografijama sveprisutni rokenrol dokument je vrlo lagano prešao u umetnički pristup. Na postavljenoj izložbi prikazan je deo kako lične tako i kolektivne istorije, a nadasve istorije rokenrola, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uprkos raznim udarcima ispod pleksusa izdržava sva tmurna previranja i smicalice. Poetika čak šest prisutnih autora je evidentno različita. Upravo je to lepota ove postavke kao i same muzike koju autori prikazuju. Upravo to je i ta nesputana sloboda koju rokenrol kao umetnost ume da pruži, onima koji shvataju - piše David Vartabedijan u predgovoru za katalog izložbe.

Posle dugogodišnjeg rada, dobijenih nagrada na polju rok fotografije, više uspešnih izložbi projekta “Rok momenti” širom Srbije i bivše Jugoslavije, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, 2013. godine odlučuju se za saradnju sa autorima rok fotografije različitih generacija iz različitih gradova Srbije.

Fotografi Zoran Mojsin, Miloš Milojević, Nemanja Đorđević i Raša Milojević su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost proteklih nekoliko godina doprineli održanju i razvoju tog fotografskog žanra u Srbiji.

"Rok momenti" završavaju ovogodišnju izložbenu turneju u Čačku, Nakon angažmana u žiriranju Međunarodnog salona fotografije Rock 2015, na kome su učestvovali autori iz preko 50 zemalja sveta, a koji je održan u okviru Gitarijade Visual u Zaječaru.

Postavka u Čačku moći da se vidi do 4. septembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.