Prva izložba Dejmijana Hersta u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva izložba Dejmijana Hersta u Srbiji

Izložba jednog od najpoznatijih i najkontroverznijih umetnika današnjice, Dejmijana Hersta pod nazivom "Nova religija", svečano se otvara u petak u Muzeju savremene umetnosti Novom Sadu.

To je prvi put da se Herstova dela prikazuju u nekom srpskom galerijskom prostoru, nakon što je ista izložba prikazana nedavno u Banja Luci i Skoplju.

Postavka je osmišljena kao kompaktna celina sa 44 grafike i dve skulptureI, a nastala je 2005. godine kao rezultat saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << umetnika i istaknutog londonskog galeriste Pola Stolpera.

“Prostor u Muzeju je savršen za postavku. Bilo nam je potrebno dva dana da postavimo izložbu i svi su uložili ogroman trud – od direktorke do tehničara. Nadam se da će se publika odazvati u velikom broju jer je to jedini način da formiraju mišljenje o radu ovog veoma značajnog svetskog umetnika”, kaže Stolper.

Kler Sirs iz Britanskog saveta očekuje da će izložba privući dosta posetilaca. “Gde god da smo predstavljali njegov rad, u bilo kojoj zemlji sveta, broj posetilaca u galerijama i muzejima se udesetostručavao. Populacija koju je Dejmijenov rad dovodio u muzeje bila je uvek raznovrsna, i uvek je donosila diskusiju i pokretala niz pitanja”, navela je Sirs.

Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.