Preminula Mani Gotovac: Otišla na svoj 80. rođendan

Izvor: Večernje novosti, 13.Nov.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Mani Gotovac: Otišla na svoj 80. rođendan

Mani Gotovac rođena je 12. novembra 1939. godine u Splitu, u kome je završila osnovnu školu i klasičnu gimnaziju NA svoj 80.rođendan preminula je juče, posle teške bolesti Mani Gotovac, poznata hrvatska teatrološkinja, pozorišna kritičarka, spisateljica - javljaju tamošnji mediji.Mani Gotovac rođena je 12. novembra 1939. godine u Splitu, u kome je završila osnovnu školu i klasičnu gimnaziju. U Zagrebu je na Filozofskom fakultetu diplomirala komparativnu književnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i teatrologiju. U studentskim danima bavila se novinarstvom, a pozorišne kritike kasnije je objavljivala u brojnim časopisima i nedeljnicima. Bila je i predsednica Društva kritičara i teatrologa Hrvatske, članica brojnih stručnih žirija hrvatskih i međunarodnih festivala. Simbolično, njena poslednja knjiga nosi naziv "Rastanci".Pročitajte i: Odlazak maestra i šarmera: Preminuo Zoran HristićIzmeđu ostalog, Mani Gotovac je tokom karijere bila i glavna urednica časopisa "Prolog", rukovodila je zagrebačkim pozorištem ITD, splitskim HNK-a, kao i festivalom "Splitsko ljeta", riječkom HNK-a. Objavila je knjige "Tako prolazi Glorija" i "Dubrovačke mišolovke", autobiografske romane "Fališ mi", "Ma koji život, ma koji teatar" i "Snebivaš me".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Preminula čuvena teatrološkinja Mani Gotovac

Izvor: Radio 021, 14.Nov.2019, 01:06

Mani Gotovac, poznata hrvatska teatrološkinja, pozorišna kritičarka i spisateljica preminula je posle teške bolesti, na svoj 80. rođendan...Mani Gotovac rođena je 12. novembra 1939. godine u Splitu, u kome je završila osnovnu školu i klasičnu gimnaziju...U Zagrebu je na Filozofskom fakultetu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.