Otvoren Međunarodni festival dobre hrane i vina; Vesić: Posle 15 meseci Beograd ponovo živi FOTO

Izvor: B92, 19.Jun.2021, 16:35

Otvoren Međunarodni festival dobre hrane i vina; Vesić: Posle 15 meseci Beograd ponovo živi FOTO

Porukom da smo dočekali da posle 15 meseci Beograd ponovo živi, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je danas Međunarodni festival dobre hrane i vina na Savskoj promenadi.

On je istakao da je u Beogradu danas 15 novozaraženih, ocenio je da je to velika pobeda i pozvao sve da ovoga leta dišu punim plućima jer "Beograd živi".

Istovremeno je u okviru festivala otvorena i privredno-turistička manifestacija Dani Vojvodine u Beogradu.

Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turističke oprganižacije Vojvodine Nataša Pavlović pozvala je Beograđane i goste glavnog grada Srbije da posete Vojvodinu, ali i da uživaju u vojvođanskoj hrani i piću koji su posluženi na sajmu.

Ona je poručila: "Potroši platu u Banatu, od Srema boljeg nema" i zaključila "Bačka i Tačka".

Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević otvarajući Dane Vojvodine u Beogradu istakao je da glavni grad svi dožvljavaju kao svoj i zahvalio na odličnoj lokaciji sa koje se vidi prelep ambijent Beograda na vodi koji, kako je rekao, "pokazuje sve što je urađeno da Srbija ide napred".

Ivanišević je pozvao goste da posete Vojvodinu jer će ljudi, hrana i vojvođanska pića na njih ostaviti utisak koji će ih, kako je rekao, uvek vraćati u Vojvodinu.

Na Međunarodnom festivalu dobre hrane i vina svoje proizvode izložilo je preko 80 proizvođača iz Srbije i regiona, a na Danima Vojvodine predstavilo se 10 turističkih organizacija iz te pokrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvoren treći „Good food and wine“ festival na Sava promenadi

Izvor: Danas, 19.Jun.2021

Treći sajam hrane i vina "Good food and wine" festival otvoren je danas na Sava promenadi, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.