Osobe sa invaliditetom pokazale talenat u predstavi Svi smo isti

Izvor: RTS, 03.Dec.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osobe sa invaliditetom pokazale talenat u predstavi "Svi smo isti"

U Malom pozorištu "Duško Radović" premijerno je izveden kabare "Svi smo isti". Glavne uloge tumačile su osobe sa invaliditetom, a podršku su im pružili profesionalni muzičari i ansambl "Kolo".
Zaljubljeni u filmsku muziku, pozorišnu scenu i život, glavni akteri predstave "Svi smo isti" podsetili su publiku na hitove iz ostvarenje "Ljubav i moda", "Bluz braders", "Futluz" i pobrali aplauze. Mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa autizmom, slabovidi, slepi, gluvonemi, osobe sa invaliditetom pokazali su veliki talenat i otkrili želju.

"Da ćemo jednog dana biti svi ravnopravni, jer i mi možemo dosta toga kao ljudi bez invaliditeta", kaže Ivan Dimić.
"Oni imaju čistu esenciju ljubavi koju daju i očekuju da za uzvrat samo dobiju naklon i osmeh da su to što su uradili, da su uradili dobro", ističe Đorđe Makarević, scenarista, koreograf i reditelj.
Višemesečne pripreme rezultirale su upečatljivim scenskim nastupima. Uvežbane numere, večernja toaleta, šminka, vodilo se računa o svakom detalju na sceni i iza nje.
"Malo pozorište 'Duško Radović' je potpuno pristupačno za sve vrste invaliditeta. Takođe ćemo imati program odštampan na Brajevom pismu i tumača za srpski znakovni jezik koji će sve vreme pratiti dešavanje na sceni", navodi Marija Družijanić iz Udruženja "Nebograd".
"Ja sam majka devojke sa autizmom, tako da koliko je teško organizovati kvalitetno njihovo slobodno vreme. Ovo je primer dobre prakse kako to može i takođe način da se osobe sa invaliditetom iskažu kroz svoje talente, kroz umetnost", smatra Natalija Lazić, producentkinja predstave.
Projekat su podržali Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Muzej nauke i tehnike i brojni prijatelji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.