Niš dobija prostor za restauraciju starih knjiga

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 08:46

Niš dobija prostor za restauraciju starih knjiga

Laboratorija za restauraciju srednjovekovnih knjiga prioritet je narodnih biblioteka u Srbiji, među kojima je i niška, kako bi se sačuvale knjige, a samim tim i kulturna baština.

To je rekao vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo u Nišu, na svečanosti povodom 142. godišnjice biblioteke “Srevan Sremac”.

Najavio je da će za to biti obezbeđen poseban prostor, prenosi TV Zona Plus.

Pratite nas na našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Politika HDZ-a i dalje na Tuđmanovim postulatima"

Izvor: B92, 14.Maj.2021

Zagreb -- Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica i dalje svoju politku i program temelji na postulatima Franje Tuđmana, izjavio je premijer Andrej Plenković...Plenković je to rekao novinarima u Zagrebu posle polaganja venca i paljenja sveće ispred Tuđmanove rodne kuće, a povodom godišnjice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.