Nagrada za životno delo Bati Živojinoviću na Sinema Sitiju

Izvor: Blic, 13.Jun.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za životno delo Bati Živojinoviću na Sinema Sitiju

Na otvaranju Festivala Sinema Siti, u subotu, 18. juna u bioskopu Arena u Novom Sadu, glumcu Velimiru Bati Živojinović biće uručena nagrada Ibis za životno delo, a tokom festivala će biti prikazana retrospektiva njegovih filmova.

Nagradu Ibis za doprinos kinematografiji Bati Živojinoviću će uručiti direktor Festivala Sinema siti Miloš Ignjatović.

Prve večeri festivala, novosadska publika će imati prilike da na otvorenom bioskopu u Dunavskom parku, pogleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kultni film "Valter brani Sarajevo” Hajrudina Krvavca, u kojem je Živojinović ostvario jednu od svojih najprepoznatljivijih uloga.

Na festivalu, koji će trajati do 25. juna, u okviru omaža Bati Živojinoviću, biće prikazani i filmovi "Tri” Aleksandra Petrovića, "I Bog stvori kafansku pevačicu” Jovana Živanovića, "U raljama života” Rajka Grlića i "Bitka na Neretvi” Veljka Bulajića.

Festival Sinema siti, svake godine prikazuje ostvarenja značajnih filmskih autora koji su obeležili razvoj inostrane i srpske kinematografije. Ove godine je odlučeno da omaž bude posvećen velikanu srpske i jugoslovenske glume, Velimiru - Bati Živojinoviću.

Tokom 55 godina karijere, Živojinović je igrao u više od 270 filmova. Proslavio se ulogama u partizanskim filmovima, a čuven je i po komedijima i kultnim ostvarenjima, poput filmova "Tri” i "Skupljači perja”.

Tri puta je osvajao Zlatnu arenu na Festivalu jugoslovenskog igranog filma u Puli, dobitnik je Oktobarske i Sedmojulske nagrade, kao i Nagrade za životno delo "Slavica”. Nagrađivan je i na Filmskom festivalu u Nišu i Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi.

U Kini, tokom nekoliko decenija, film "Valter brani Sarajevo” s Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi je stekao mnoge milione ljubitelja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada za zivotno delo Bati Živojinoviću

Izvor: Beta, 13.Jun.2011

BEOGRAD, 13. juna 2011. (Beta) - Na otvaranju Festivala Sinema Siti (Cinema city), u subotu, 18. juna u bioskopu Arena u Novom Sadu, glumcu Velimiru Bati Živojinović biće uručena nagrada Ibis za životno delo, a tokom festivala će biti prikazana retrospektiva njegovih filmova...Nagradu Ibis...

Nastavak na Beta...

Bata Živojinović na Cinema City festivalu

Izvor: Popboks, 13.Jun.2011

Na otvaranju ovogodišnjeg Cinema City festivala, u Arena Cineplexu, a u okviru programa Omaž domaćem autoru, biće uručena nagrada Ibis za doprinos kinematografiji glumcu Velimiru Bati Živojinoviću. Nagradu će uručiti Miloš Ignjatović, direktor festivala.

Nastavak na Popboks...

Bati nagrada za životno delo

Izvor: Blic, 14.Jun.2011, 01:45

- Ja sam mlad i ambiciozan i mnogo se radujem priznanju - kaže Bata Živojinović (78), koji će dobiti nagradu “Ibis” za životno delo u subotu, 18. juna, u bioskopu “Arena” u Novom Sadu. Legendarnom glumcu priznanje će biti uručeno na otvaranju festivala “Sinema siti”, u okviru kojeg...

Nastavak na Blic...

Bati Živojinoviću nagrada za životno delo

Izvor: Glas javnosti, 14.Jun.2011

BEOGRAD - Na otvaranju Festivala Sinema Siti (Cinema city), u subotu, 18. juna u bioskopu Arena u Novom Sadu, glumcu Velimiru Bati Živojinović biće uručena nagrada Ibis za životno delo, a tokom festivala će biti prikazana retrospektiva njegovih filmova...Nagradu Ibis za doprinos kinematografiji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.