Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2010, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lompar dobitnik "Nikole Miloševića"

BEOGRAD - Profesor književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu Milo Lompar dobitnik je nagrade "Nikola Milošević" za najbolju knjigu iz oblasti filozofije, estetike i teorije književnosti i umetnosti za 2009. godinu, saopštio je danas žiri.

Lompar je nagradu dobio za knjigu "Negde na granici filozofije i literature", o čemu je žiri jednoglasno doneo odluku.

U najužem izboru, od 32 knjige pristigle na konkurs, žiri je svrstao i doktorsku disertaciju Irine Deretić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << "Logos, Platon, Aristotel" i knjigu Alpara Lošonca "Moć kao društveni događaj".

Članovi žirija su bili Mile Savić (predsednik), Simo Elaković i Jovan Popov, koji je rekao da je u ovogodišnjem izboru bilo knjiga različitih žanrova i profila, ali nisu sve zadovoljavale kriterijum "jakog teorijskog uporišta".

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Nagrada "Nikola Milošević" Milu Lomparu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2010

BEOGRAD - Profesor književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu Milo Lompar dobitnik je nagrade "Nikola Milošević" za najbolju knjigu iz oblasti filozofije, estetike i teorije književnosti i umetnosti za 2009. godinu, saopštio je danas žiri...Lompar je nagradu dobio za knjigu "Negde na granici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.