Kratki film Kada sam kod kuće osvojio nagrade u Los Anđelesu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 23:29

Kratki film "Kada sam kod kuće" osvojio nagrade u Los Anđelesu

Kratki igrani film "Kada sam kod kuće" rediteljke Ivane Todorović osvojio je dve nagrade na upravo završenom festivalu "Independent Shorts Awards" za nezavisna kratkometražna ostvarenja u Los Anđelesu, saopštila je rediteljka.

Autorka je osvojila Bronzanu nagradu za najboljeg studenta reditelja i priznanje "Best Woman Film" za ovaj festival u Holivudu, što je tek jedan u nizu novih uspeha koji film ima u poslednje vreme.

Projekat je realizovan kao master rad na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << katedri Filmska i TV režija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, koji je i producent filma uz podršku Filmskog centra Srbije i kuće "Blok film".

Drama prati mladu ženu koja se nakon nekoliko godina vraća kući iz inostranstva kako bi se hrabro suočila sa veoma osetljivom traumom iz svoje prošlosti.

Glavne uloge tumače - Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić i Sara Dinić.

Ostatak ženske autorske ekipe čine - scenaristkinja Melina Pota (Krugovi, Klopka), direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, producentkinja Tijana Drakulić.

Film je osvojio i druge nagrade, a ostvarenje je prikazano u galeriji "The New York Foundation for the Arts" u Njujorku, kao i na "Brooklyn Film Festival" -u.

Režiserka je autorka kratkih socijalno-angažovanih dokumentarnih filmova, koje je snimala u Beogradu i Njujorku.

Do sada ima za sobom filmska dela - "Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka", "A Harlem Mother" , "Rapresent" i "Svakodnevica romske dece iz bloka 71".

Svi oni su prikazani na preko 100 međunarodnih filmskih festivala.

Todorović se bavi i obrazovanjem mladih, drži radionice dokumentarnog filma, a i sama je u Beogradu završila francusku radionicu dokumentarnog filma "Ateliers Varan".

Diplomirala je na "Documentary Media studies" na "New School" u Njujorku, kao i na katedri za Etnologiju i Antrologiju na Filozofskom fakultetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kratki film "Kada sam kod kuće" Ivane Todorović nagrađen u Los Anđelesu

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2020, 08:06

Kratki igrani film "Kada sam kod kuće" rediteljke Ivane Todorović osvojio je dve nagrade na upravo završenom festivalu "Independent Shorts Awards" za nezavisna kratkometražna ostvarenja u Los Anđelesu...Autorka je osvojila Bronzanu nagradu za najboljeg studenta reditelja i priznanje "Best Woman...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.