Izložbe, filmovi i predstave u čast Tenesi Vilijamsa

Izvor: NaDlanu.com, 02.Dec.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložbe, filmovi i predstave u čast Tenesi Vilijamsa

BEOGRAD, 2. decembra 2011. (Beta) - Izložba "Tenesi Vilijams u srpskom pozorištu" otvara se u petak u Beogradu, povodom proslave stogodišnjice rodjenja američkog pisca.

BEOGRAD, 2. decembra 2011. (Beta) - Izložba "Tenesi Vilijams u srpskom pozorištu" otvara se u petak u Beogradu, povodom proslave stogodišnjice rodjenja američkog pisca.U Američkom kutku Doma omladine Beograda biće izložene fotografije sa pozorišnih predstava u Srbiji od 1952. do 2009. godine, programi i plakati >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << iz arhiva Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.Drame Tenesija Vilijamsa često su bile na repertoarima, a nastupali su Olivera Marković, Tatjana Lukjanova, Rade Marković, Mihajlo Janketić, Vlastimir Djuza Stojiljković, Žarko Laušević.Povodom proslave stogodišnjice rodjenja jednog od dramskih pisaca koji su obeležili 20. vek, održaće se i tribina o stvaralaštvu Tenesi Vilijamsa i projekcije filmova "Mačka na usijanom limenom krovu", "Noć iguane", "Tramvaj zvani želja" i "Iznenada prošlog leta".Na programu proslave je i premijera predstave Staklena menažerija.Proslavu organizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Američki kutak, Dom omladine Beograda i Muzej pozorišne umetnosti Srbije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.