Goran Bregović: Otkazao veliki koncert u Tbilisiju zbog male nagrade u Sarajevu (VIDEO)

Izvor: S media, 29.Avg.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Bregović: Otkazao veliki koncert u Tbilisiju zbog male nagrade u Sarajevu (VIDEO)

Jedan od najznačajnijih kompozitora sa prostora nekadašnje Jugoslavije Goran Bregović, otkazao je rasprodati nastup u gruzijskoj prestonici Tbilisiju, kako bi učestvovao na dodeli nagrade Isa beg Isaković, 4. septembra.

Nije zaboravio zavičaj

Predsednik Društva "Klepsidra" Amel Suljović je sarajevskim medijima rekao da ne zna koliko bi umetnika bilo spremno da nastup pred desetak hiljada ljudi zameni dodelom jednog, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako je rekao, nekomercijalnog građanskog priznanja:

-To je valjda stvar vaspitanja. Bregović je još jednom pokazao koliko je veliki umetnik.

Bregović kao Andrić

Suljović je citirao nobelovca Ivu Andrića koji je, na pitanje zašto je sav novac od Nobelove nagrade dao BiH kada je bio trajno nastanjen u Beogradu, rekao:

Čovek je dužan svom zavičaju dok je živ.

Društvo "Klepsidra" već sedmu godinu dodeljuje nagradu Isa - beg Ishaković. Reč je o nekomercijalnom građanskog priznanju lišenom svakog političkog, ideološkog i verskog značenja.

Tanjug

Foto, video: Goranbregovic.rs

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bregović otkazao koncert u Tbilisiju zbog nagrade u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2012

SARAJEVO - Jedan od najznačajnijih kompozitora sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Goran Bregović, otkazao je rasprodati nastup u gruzijskoj prestonici Tbilisiju, kako bi učestvovao na dodjeli nagrade "Isa - beg Isaković", 4. septembra u Sarajevu, izjavio je Amel Suljović, predsjednik Društva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bregović razočarao poklonike u Gruziji

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2012, 01:22

Goran Bregović otkazao je rasprodati nastup u gruzijskoj prestonici Tbilisiju da bi prisustvovao dodeli nagrada Isa-beg Ishaković, 4. septembra, na gala svečanosti u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

OTKAZIVANJE: Goran Bregović ispalio Gruzijce!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2012

Brega je rasprodati nastup u Tbilisiju otkazao da bi u Sarajevu prisustvovao dodeli nagrada Isa-beg Ishaković

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.