Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine od 19. aprila: Svečano otvaranje u Zrenjaninu

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 21:08

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine od 19. aprila: Svečano otvaranje u Zrenjaninu

Jubilarni, 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine – Epsko i dramsko biće održan od 19. do 26. aprila, uz učešće 9 pozorišta iz Vojvodine, a selektor Slobodan Savić odabrao je 12 predstava.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, festival će svečano biti otvoren u Zrenjaninu, a ove godine, u nešto izmenjenom konceptu u odnosu na 68. i 69. izdanje, koje je omogućavalo praćenje svih predstava u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović", Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmešta igranje selektovanih predstava u pozorišta širom gradova Vojvodine – Novi Sad, Suboticu, Sombor i Vršac, prenosi portal Zrenjanin danas.

Novinarima se obratio i Valentin Vencel, predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, Novi Sad koji je, između ostalog, rekao da je Zrenjanin svojevrsni pobednik festivala, budući da je do sada čak 24 puta bio domaćin te manifestacije.

Inače, devet pozorišta Vojvodine, koliko ih učestvuje na ovogodišnjem festivalu, izvešće 12 predstava – 7 dramskih i 4 predstave za decu u takmičarskoj konkurenciji, i jednu u čast nagrađenih.

Budući da su protivpandemijske mere i dalje na snazi, odlukom Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine predstave se igraju u matičnim pozorištima selektovanih predstava.

Svoj zainteresovanoj publici koja neće moći da gleda predstave u pozorištima zbog ograničenog broja mesta u salama, zrenjaninsko pozorište je omogućilo on-lajn praćenje svečanog otvaranja i zatvaranja festivala na fejsbuk stranici NP “Toša Jovanović", na kojoj će se takođe objavljivati i raspored igranja i Katalog Festivala, kao i Dnevnik Festivala (8 izdanja), sa aktuelnim festivalskim dešavanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.