Edin Karamazov s Krakovskom filharmonijom na Kolarcu

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edin Karamazov s Krakovskom filharmonijom na Kolarcu

BEOGRAD - Lautista Edin Karamazov i Gudački kvartet Krakovske filharmonije nastupiće 16. maja u Kolarčevoj zadužbini.

Na programu su "Kvintet Fandango" Luiđija Bokerinija, "Kvintet" Nikite Koškina, "U ćilibaru" Filipa Hautona i "Bitlerijane" (po Lenonu i Makartniju) Lea Brauera.

Karamazov se afirmisao kao jedan od najharizmatičnijih muzičara na lauti u svetu, što potvrđuju priznanja kritičara u Evropi i Americi, kao i pohvale njegovih virtuoznih i emocionalnih interpretacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dela nastalih od 16. veka do danas, uključujući i muziku balkanskih Roma.

Prvi solo nastup na lauti imao je 1998. godine, kao zamena u poslednjem trenutku za legendarnog Džulijana Brema. Od tada je izveo i snimio više od 80 kompakt diskova sa brojnim umetnicima i ansamblima za ranu muziku.

Kao izvođač na brojnim žičanim instrumentima iz raznih kultura i različitih razdoblja, Karamazov je ostvario izuzetno uspešne nastupe u dvoranama kao što su Konserthebau u Amsterdamu, Sala Berlinske filharmonije, Karnegi hol, bečki Koncerthaus i Sidnejska opera, kao i na svim važnijim muzičkim festivalima.

"Ambasador" novog, retkog ili neobičnog zvuka, Karamazov prati jedinstvenu umetničku viziju, udružujući smeo istraživački duh sa zadatkom širenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lautu. On i dalje održava nenajavljene ulične nastupe. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, a tokom ove sezone gostuje na festivalima u Evropi, Australiji i Južnoj Americi.

Gudački kvartet Krakovske filharmonije osnovali su 2008. vodeći muzičari Krakovske filharmonije deleći strast prema kamernom muziciranju.

Nastupali su u Poljskoj, Nemačkoj, Francuskoj i Italiji. Kvartet redovno nastupa u Sali Krakovske filharmonije, Međunarodnom kulturnom centru u Krakovu i Mask festivalu u San Marinu.

Njihov repertoar sadrži sve velike gudačke kvartete od 1750, preko klasicizma do romantizma, a uživaju i izvodeći savremenu muziku, posebno poljskih kompozitora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.