Edin Karamazov i Krakovska filharmonija na Kolarcu (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Maj.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edin Karamazov i Krakovska filharmonija na Kolarcu (VIDEO)

Lautista Edin Karamazov i Gudački kvartet Krakovske filharmonije nastupiće 16. maja u Kolarčevoj zadužbini.

Na programu su "Kvintet Fandango" Luiđija Bokerinija, "Kvintet" Nikite Koškina, "U ćilibaru" Filipa Hautona i "Bitlerijane" (po Lenonu i Makartniju) Lea Brauera.

Smeh i aplauzi na premijeri "Iza kulisa" u "Buhi"

Dani Sarajeva u Beogradu od 22. do 26. maja

Pronađene zlatne minđuše s grbom Nemanjića

Karamazov >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se afirmisao kao jedan od najharizmatičnijih muzičara na lauti u svetu, što potvrđuju priznanja kritičara u Evropi i Americi, kao i pohvale njegovih virtuoznih i emocionalnih interpretacija dela nastalih od 16. veka do danas, uključujući i muziku balkanskih Roma.

"Ambasador" novog, retkog ili neobičnog zvuka, Karamazov prati jedinstvenu umetničku viziju, udružujući smeo istraživački duh sa zadatkom širenja krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lautu.

Gudački kvartet Krakovske filharmonije osnovali su 2008. vodeći muzičari Krakovske filharmonije deleći strast prema kamernom muziciranju.

Nastupali su u Poljskoj, Nemačkoj, Francuskoj i Italiji. Kvartet redovno nastupa u Sali Krakovske filharmonije, Međunarodnom kulturnom centru u Krakovu i Mask festivalu u San Marinu.

Njihov repertoar sadrži sve velike gudačke kvartete od 1750, preko klasicizma do romantizma, a uživaju i izvodeći savremenu muziku, posebno poljskih kompozitora.

(Tanjug)

Foto: jugokoncert.rs

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karamazov u Kolarcu

Izvor: RTV Pink, 14.Maj.2012

Edin Karamzov sa članovima Krakovske filharmonije u Kolarcu. . . Lautista Edin Karamazov i Gudački kvartet Krakovske filharmonije nastupiće 16. maja u Kolarčevoj zadužbini, najavio je organizator, "Jugokoncert". .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.